Venstre: Socialdemokrater vil nu samarbejde

Det er nye, men glædelige toner, når Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, nu vil samarbejde med den smalle Venstre-regering. Da Helle Thorning-Schmidt (S) var leder i opposition, ville Socialdemokraternes ikke spille med.

Det siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, efter Mette Frederiksens første interviews efter sommerferien med Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske.

Her afviser hun blandt andet at lave flertal med Dansk Folkeparti udenom regeringen.

- Jeg hæfter mig ved, at Mette Frederiksen gerne vil samarbejde, og at man - også hos Socialdemokraterne - har fået øjnene op for, at et stærkt erhvervsliv, som skaber arbejdspladser, er forudsætningen for velfærd, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Det er positive, men også nye toner fra en socialdemokratisk opposition, siger han.

Jakob Ellemann-Jensen påpeger, at Mete Frederiksen ønsker en bred aftale om dagpenge ligesom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Det er bedst for Danmark og danske lønmodtagere, mener Jakob Ellemann-Jensen.

Spørgsmål: - Tyder det godt for en smal mindretalsregering som Venstres?

- Det tyder godt for Danmark, at man ønsker det brede politiske samarbejde. Det glæder jeg mig til at se i efteråret, når vi skal tale dagpenge og finanslov, men også når vi til foråret skal tale skattelettelser, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han håber at enes med Socialdemokraterne om en bred aftale om udlændingepolitik med folkevandringen mod EU med godt 800.000 asylsøgere til Tyskland i år samt et massivt pres på Grækenland og Makedonien.

- Det er helt nødvendigt, at vi får så brede politiske aftaler som muligt. Det er en udfordring, som ikke forsvinder hverken i dag eller i morgen. Uanset hvem, der sidder ved magten, siger Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/

Dagens Gossip