Venstre spår lange forhandlinger om sygedagpenge

»Jeg må ærligt sige, at jeg er glad for, at regeringen har lyttet til kritikken fra både oppositionen og fra patientorganisationerne. Det har aldrig været et ønske fra Venstre at lave en diagnoseliste,« siger arbejdsmarkedsordfører fra Venstre, Hans Andersen (V).

I alt 430.000 danskere får hvert år sygedagpenge. Heraf er 27.000 personer fortsat sygemeldt efter 52 uger og sygedagpengeperiodens udløb. Hvert år får 19.000 personer forlænget deres sygedagpenge efter gældende regler, mens 8.000 personer får frataget deres sygedagpenge. Men nu vil regeringen helt afskaffe varighedsbegrænsningen til stor utilfredshed i Venstre, der først forventer en endelig aftale efter sommerferien.

»Knasterne i det her udspil handler stadig om varighedsbegrænsningerne. I Venstre vil vi ikke være med til at indføre borgerløn i Danmark. Den anden knast handler om, at hurtig hjælp er dobbelt hjælp, og derfor skal kommunerne hurtigere på banen,« siger Hans Andersen, og uddyber:

»Vi har ikke forhandlet med regeringen siden februar, og med det de lægger frem nu, så tror jeg ikke på, at vi kan nå til enighed før sommerferien,« siger han.

På baggrund af anbefalinger fra et udvalg nedsat af regeringen, fremlagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i februar en ny model for sygedagpengeområdet. Det er det udspil man vil genoptage forhandlingerne af tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip