Venstre står fast: Skatten skal lettes for højtlønnede

Udsigten til lange, hårde dage ved forhandlingsbordet i efteråret får ikke regeringen til at vige fra sin ambition om at sænke skatten for dem, der tjener mest.

Heller ikke selv om flere partier er stærkt skeptiske eller - senest som Socialdemokraterne - ligefrem har afvist, at en sådan skattelettelse kan komme på tale.

Det understreger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

- Jeg kan ikke bestemme, hvad andre partier vil. Men jeg håber bestemt, at det er muligt at finde et flertal for den skattereform, som vi har lagt op til i vores regeringsgrundlag, siger hun.

Af regeringsgrundlaget fremgår det, at Venstre vil arbejde for at sænke topskatteprocenten med fem procentpoint fra 15 til 10 procent.

Ambitionen er et resultat af et krav fra Liberal Alliance. Partiet har tidligere gjort det klart, at det kan koste regeringen livet, hvis ikke en lettelse af topskatten bliver en realitet.

Louise Schack Elholm fra Venstre lader sig ikke skræmme af truslen og har tiltro til, at det vil lykkes at gøre samarbejdspartneren tilfreds.

- Vi arbejder for at have et godt borgerligt samarbejde, men også for et bredt samarbejde. Hvis der er partier, der ønsker, at vi skal stoppe samarbejdet, må det være op til de partier.

Mens Liberal Alliance kræver lettelser i topskatten, er Dansk Folkeparti stærkt skeptisk over for den slags. Det samme er Socialdemokraterne, som fredag i Børsen afviste alle former for topskattelettelser.

Venstre håber alligevel, at en skatteaftale kan laves på tværs af den politiske midte, understreger partiets skatteordfører.

Senere i august vil regeringen præsentere sit bud på en ny finanslov og fremlægge sit udspil til en 2025-plan. Skattereformen er en del af forhandlingerne om disse.

- Om vi kan få et flertal for vores udspil, vil fremtiden vise, siger Louise Schack Elholm.

/ritzau/

Dagens Gossip