Venstre tager S-DF-flirt med ophøjet ro

Står det til Socialdemokraterne, skal de blå partiers ønske om topskattelettelser sættes skakmat, allerede inden efterårets store forhandlingsspil om den fremtidige økonomiske politik går i gang.

Socialdemokraterne forsøger derfor at få Dansk Folkeparti med i en alliance, der skal forhindre regeringen i at få flertal for at lette topskatten.

Og da Liberal Alliance har truet med at vælte regeringen, hvis der ikke kommer skattelettelser, kunne det ligne en håbløs situation for Venstre.

Men regeringen har ikke af den grund tænkt sig at give fortabt, forsikrer finansordfører Jacob Jensen (V).

- Vi har før gået ind til forhandlinger, hvor der ikke har været flertal for den politik, vi gerne så. Vi vil lægge vores politik frem, og så må vi se, hvor mange partier, der er klar til at tage et ansvar, siger han.

- Vi kvitterer for, at S melder sig på banen. Men i samme moment undrer jeg mig over, at man allerede på forhånd melder sig ud på bestemte områder, inden man overhovedet har set regeringens udspil til en 2025-plan.

Liberal Alliance står på sin side fast på, at der skal komme topskattelettelser ud af efterårets forhandlingsbrag. Politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) opfatter meldingen fra Frederiksen som "sommerdrilleri".

Til spørgsmålet om, hvad der sker, hvis regeringen ikke kan samle flertal for det, svarer han:

- Så er vores synspunkter kendte og uforandrede, og jeg har sådan set ikke tænkt mig at uddybe det yderligere.

For Socialdemokraterne at se bliver efteråret sandhedens time for DF.

- Efterårets forhandlinger vil vise, om DF vil stå last og brast med Lars Løkke og Liberal Alliance om at give topskattelettelser, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

- Eller om DF sammen med os vil presse regeringen til at bruge de penge, der er i det økonomiske råderum, til at sikre vores velfærd.

/ritzau/

Dagens Gossip