Venstre tager som ventet borgmesterposten i Syddjurs

Syddjurs Kommune har nu endeligt valgt kommunens kommende borgmester.

Det bliver Venstres Claus Wistoft, som kan tage borgmesterkæden om halsen 1. januar 2014.

Det blev besluttet torsdag eftermiddag på et konstituerende byrådsmøde i Syddjurs Kommune.

Claus Wistoft understreger, at han vil være borgmester for hele byrådet.

- Jeg vil gerne takke for valget og er samtidig sikker på, at vi i byrådet tager fat på opgaverne i fællesskab fra 1. januar med god arbejdslyst.

- Jeg har tænkt mig at være borgmester for hele byrådet og arbejde loyalt med at implementere de beslutninger som træffes i byrådet. Jeg glæder mig til opgaven og ser frem til et godt samarbejde de næste fire år, skriver han i en pressemeddelelse.

Venstreborgmesteren fik stemmer fra Venstre, SF, Borgerlisten, Det Radikale Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiet og Enhedslisten stemte imod. En løsgænger stemte blankt.

Dermed er det nu sikkert og vist, at Syddjurs Kommune ikke når at få en tredje borgmester, som det var tilfældet i 2009.

I første omgang var det ellers Jesper Mathiesen (S), som kunne kalde sig borgmester, men aftalen fra valgnatten faldt bort, da et kup åbnede mulighed for, at det i stedet kunne blive Venstres Claus Wistoft, der løb med borgmesterposten.

Venstre brød en aftale med Socialdemokratiet, som de indgik en aftale med på valgnatten.

De sidste fire år er det SF's Kirstine Bille, der har siddet på borgmesterposten. Hun bliver 1. viceborgmester i det nye byråd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip