Venstre til LA: Byg ikke politik på usikre beregninger

»Jeg er helt enig med Liberal Alliance i, at man kan effektivisere i den offentlige sektor. Men det er spørgsmålet, om det er realistisk at komme så langt op, som Liberal Alliance peger på, og der har jeg noteret mig, at Produktivitetskommissionen selv har sagt, at deres tal er usikre. Og jeg synes, man skal have et lidt mere fast grundlag at stå på, inden man begynder at udforme sin politik efter så mange milliarder,« siger næstformand i Venstre, Kristian Jensen (V).

Liberal Alliance foreslår i fredagens udgave af Berlingske at give skattelettelser til alle danskere i arbejde. Nye jobfradrag og en fordobling af bundfradraget vil betyde, at ingen vil betale skat af de første 7.000 kroner på lønsedlen. Sammen med udgifter til stigende ældrebyrder, vil det samlede forslag fra partiet koste 52 milliarder kroner, som skal skaffes ved effektiviseringer i det offentlige med ti procent frem mod 2020.

Selvom Venstre tager afstand fra at lave skattelettelser på baggrund af usikre effektiviseringer, kan partiet tilslutte sig, at der skal effektiviseres i det offentlige - også mere end de 12 milliarder kroner, som regeringen planlægger at hente via effektivisering. Og Venstre bifalder desuden Liberal Alliances fokusskifte fra afskaffelse af topskatten til skattelettelser for alle i arbejde.

»Vi er enige med LA i, at skatten på arbejde skal ned. Det gælder for de højest lønnede, men det gælder også for de, der ligger og skal have en gevinst ud af at gå fra dagpenge til at komme i arbejde. Vi ved, at rigtigt mange oplever, at der er en meget lille gevinst ved at tage et arbejde. Det skal i Venstre optik altid kunne betale sig at arbejde, og derfor er det godt, at også LA nu har blik for, at der er problemer for de laveste indkomster,« siger Kristian Jensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip