Venstre til muslimsk forening: Find et nyt navn

Ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) mener, at foreningen er mere radikal end det »store flertal« af moderate muslimer i Danmark.

»Når man bruger sådan et navn, dækker det meget, meget bredt. Det Islamiske Trossamfund har en mere radikal tolkning af islam end det store flertal af muslimer, som er moderate. Men så må de tone rent flag – i stedet for at foregive, at de repræsenterer alle. Det gør de ikke«, siger Fatma Øktem til Politiken.

Mandag satte en anden venstrepolitiker, integrationsordfører Inger Støjberg (V), kog i udlændingedebatten ved at sige, at »Danmark er danskernes land« og lange ud efter de muslimer, der »konstant modarbejder« danske værdier. I løbet af debatten kom det ifølge Politiken frem, at Det Islamiske Trossamfund accepterer arrangerede ægteskaber, og det er blandt andet det, der får Fatma Øktem til at gå til angreb på foreningen navn.

»Min appel til moderate muslimer er: Hvis I ikke kan lide at blive sat i bås med det, så sig højlydt fra. Folk må lade være med at være så tyndhudede,« siger hun.

Det Islamiske Trossamfund vil ikke kommentere Fatma Øktems holdning, men skriver til Politiken:

»Det Islamiske Trossamfund i Danmark (DIT) har uden sammenligning den største tilslutning af muslimer i Danmark som en enkeltorganisation, (...) hvilket bl.a. kan observeres ved at tage et hurtigt glimt på, hvor mange muslimer der ugentligt deltager i fredagsbønnen, i aftenbønnerne under ramadanen og ikke mindst til vores to årlige eidbønner.«

Dagens Gossip