Venstre til regeringen: Lyt til vismændene

Sådan lyder reaktionen fra Venstre til de økonomiske vismænds halvårlige rapport, der blev offentliggjort tirsdag.

Her anbefales det, at de sænkninger i både indkomst- og selskabsskatten, som blev aftalt i forbindelse med forårets vækstplan, og som skal gennemføres frem mod 2022, fremrykkes og træder i kraft med det samme.

Ifølge vismændene er der nemlig plads til at lempe finanspolitikken med omkring fem milliarder kroner.

»Når vi i forvejen er enige med regeringen, og det gavner økonomien og skaber job, og vismændene peger på det, så er det bare med at gøre det,« siger Jacob Jensen (V), medlem af Finansudvalget for Venstre, der gerne havde set en mere ambitiøs vækstplan.

I Enhedslisten er finansordfører Frank Aaen (Ø) ikke meget for sænkninger i indkomst- og selskabsskatten, som vismændene anbefaler.

»I en situation, hvor der mangler beskæftigelse til mindst 100.000, vil det i virkelighedens verden ikke skabe nogen nye arbejdspladser at give en lille skattelettelse en lille smule tidligere. Det vil heller ikke få nogen ledige til at tage et job, de ellers ikke ville have taget,« siger han og peger på et punkt i rapporten, han er enig i:

»Vi får mange flere arbejdspladser for pengene ved at ansætte flere i den borgernære velfærd eller ved at øge de offentlige investeringer, hvilket vismændene også selv siger.«

Både finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) afviste tirsdag at lempe finanspolitikken med fem milliarder kroner.

»Tiden kalder ikke på finanspolitiske eksperimenter. Tiden kalder på en sikker styring af de offentlige finanser inden for de rammer, vores troværdighed måles på,« siger Margrethe Vestager.

Dagens Gossip