Venstre undrer sig over vidnes tavshed om skibsbrand

Skrevet af admin

21/02/2016

Dagens topnyheder

Det er besynderligt, at Flemming Thue Jensen, som i april 1990 undersøgte skibsbranden på Scandinavian Star, som kostede 159 mennesker livet, først nu oplyser, at to besætningsmedlemmer antændte skibet.

Det siger Venstres retsordfører, advokat Preben Bang Henriksen.

Flemming Thue Jensen holder søndag pressemøde i Oslo.

- Umiddelbart står jeg temmelig undrende over, at en leder i Søfartsstyrelsen kan have siddet inde med den viden i 25 år uden at delagtiggøre offentligheden i den.

- Det forstår jeg ikke. Han udtaler, at han ved, hvem der har sat ild på skibet, siger Preben Bang Henriksen.

- Det er en mærkværdig holdning, når man ikke røber, hvem det er til politiet, siger han.

Spørgsmål: Er det ansvarspådragende?

- Det skal jeg ikke tage stilling til. Men jeg synes, at det svækker vidneudsagnet en hel del, vurderer Preben Bang Henriksen, som er advokat.

Flemming Thue Jensen har forklaret, at han fik en mundkurv på, da han skulle vidne om skibsbranden i Sø- og Handelsretten.

- Det gælder ingen mundkurv, når man skal afgive sin forklaring i Sø og Handelsretten. Jeg forstår slet ikke, hvorfor han ikke har delagtiggjort retten i sin viden. Det er netop meningen med et søforhør, at man skal placere et ansvar, siger Preben Bang Henriksen.

Han finder det forhastet, at Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, vil bede Justitsministeriet undersøge skibsbranden på Scandinavian Star, som igen undersøges i Norge.

- Jeg er slet ikke så hurtig som min kollega i ræsonnementerne. Nu må han (Flemming Thue Jensen) afgive en indenretlig forklaring til politiet, hvor man udtaler sig under strafansvar for en dommer.

- Er der nye oplysninger, så må vi kigge på sagen på ny. Ingen tvivl om det, siger Preben Bang Henriksen.

/ritzau/