Venstre: Vestager må tale dunder efter ny CPR-sjusk

»Hun må tale dunder over for kommunerne og regionerne og sørge for, at de opbevarer CPR-data på en forsvarlig måde, og hvis ikke kommunerne og regionerne kan lære det, så bør det have nogle store sanktionsmuligheder, så det kan mærkes,« siger Venstres IT-ordfører, Michael Aastrup Jensen (V).

Det er Jyllands-Posten, der mandag skriver, hvordan antallet af sikkerhedsbrist med CPR-numre ifølge Datatilsynet er mangedoblet på bare få år. De seneste uger har Folketinget, Københavns Kommune og Herlev Hospital desuden haft personnumre liggende frit fremme.

Venstres IT-ordfører kalder det »totalt uholdbart«, når CPR-data flyder frit fremme, da det kan »misbruges i rigtig stort grad, hvis uvedkommende får adgang til det«, og derfor er flere sanktionsmuligheder en vej frem.

»Datatilsynet har forskellige værktøjer, som de kan bruge, men hvis det ikke er nok til, at man kan mærke det, når man har brudt reglerne, eller afskrækker andre fra at gå samme vej, så bør man se på de værktøjer,« siger Michael Aastrup Jensen, der vil rejse sagen over for Margrethe Vestager.

I forbindelse med et hackerangreb på politiets registre i sommer forklarede Vestager, at hun vil indskrænke firmaers brug af kunders CPR-numre, så virksomheder i højere grad bruger NemID.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip