Venstre: Vi er udelukket fra ghetto-drøftelser

I mailen står der, at ministeren ønsker at gå videre med sonderinger med de partier, som har vist positiv interesse over for udspillet. Men fordi Venstre har kritiseret de to nye kriterier for et ghettoområde, som gælder uddannelse og indkomst, ser ordføreren det som et smæk med døren fra ministeren.

»Han vil kun arbejde sammen med dem, der er enige med ham. Men vi i Venstre mener, at de nye krav udvander de eksisterende som kriminalitet og vestlig/ikke-vestlig baggrund. For folk nægter jo ikke at bo i et ghettoområde, fordi de så skal bo sammen med ufaglærte. Borgerne vælger det jo fra, fordi de er utrygge over for eksempel kriminaliteten,« siger Louise Schack Elholm og understreger, at Venstre er ked af, at partiet ikke længere er med i forhandlingerne.

Samme mail har Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl (Ø), også fået, men hun har en klar forventning om at blive indkaldt til drøftelser igen.

»Jeg kan simpelthen ikke tro, at vi bliver holdt udenfor. Vi er kritiske over for kriterierne, som ministeren har stillet op, men jeg forventer, at han indkalder os igen. Alt andet ville være fuldstændig underligt,« siger hun.

Karina Adsbøl har i løbet af de seneste seks dage sendt to mails til Carsten Hansen vedrørende nye forhandlinger, dog uden at få svar.

Fra ministerens kontor afviser man dog, at nogle partier er smidt ud af forhandlingerne. For der har aldrig været forhandlinger, men blot »sonderinger«.

»Jeg har inviteret alle partier over til en sondering for at høre, hvad de mente om de nye kriterier. Og så har jeg spurgt de partier, der var positive over for kriterierne og regeringens udspil, om de ville komme over til en videre sondering. Så må vi se, om der er nogen, der kan stemme for det, og så må vi derefter gå i gang med nogle forhandlinger,« siger han og understreger, at »når man er mindretalsregering, skal man aldrig udelukke nogen«.

Dagens Gossip