Venstre: Vi har brug for Forsvarskommandoen

Hvis regeringen og Enhedslisten nedlægger Forsvarskommandoen, så vil Venstre - ligesom De Konservative og Dansk Folkeparti - arbejde på at genskabe en Forsvarskommando, oplyser Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen.

- Vi skal have en Forsvarskommando for at give stærke faglige råd, siger Troels Lund Poulsen.

Meldingen fra Venstre kommer efter, at regeringen og Enhedslisten tirsdag er blevet enige om en ny struktur for forsvaret. Lovforslaget gør det muligt at nedlægge Forsvarskommandoen og i stedet samle forsvarets ledelse i Forsvarsministeriet.

- Man kan sagtens forestille sig, at Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet sidder under samme tag, men det, at Forsvarskommandoen nedlægges, er ikke vores politik, forklarer han.

- Den øvelse, som regeringen laver nu, går ud over den militærfaglige rådgivning, og den skal gøres stærkere efter et valg, og vi vil fremlægge vores bud på hvordan senere i dag, fortæller Troels Lund Poulsen.

Venstre vil sammen med De Konservative fremlægge et betænkningsbidrag klokken 14 tirsdag i forsvarsudvalget, hvor deres bud på Forsvarets indretning kommer på bordet.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har undervejs understreget, at en smal aftale med Enhedslisten om forsvarsloven ikke udgør et nybrud i forsvarspolitikken. Men det partnerskab skaber panderynker hos Venstres forsvarsordfører.

- Det er meget alvorligt for dansk forsvarspolitik, at det nu er Enhedslisten, der lægger stemmer til, hvordan forsvaret rådgiver det politiske niveau, siger Troels Lund Poulsen.

Også Dansk Folkeparti vil arbejde for at genetablere Forsvarskommandoen, hvis regeringen og Enhedslisten nedlægger den. Dermed tegner der sig et blåt flertal for en ny politik efter et valg, men det ryster ikke SF's politiske ordfører, Jonas Dahl.

- Jeg havde da gerne set, at forsvarsforligskredsen havde været med, men det skal da ikke afskære et flertal fra at gøre tingene på en mere fornuftig og smart måde, end man gør i dag, siger Jonas Dahl til Ritzau.

Lovforslaget ventes endeligt vedtaget inden for en uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip