Venstre vil charme fornærmet K tilbage i dagpengeaftale

Trods et rungende nej fra De Konservative til dele af finansieringen af en ny dagpengeaftale, har regeringen ikke opgivet at overbevise støttepartiet.

De Konservative vil ifølge partiets beskæftigelsesordfører, Rasmus Jarlov, blokere for, at de såkaldte G-dage, eller godtgørelsesdage, for ansættelser under tre måneder kommer med i aftalen.

Dagpengekommissionen har foreslået, at G-dagene, hvor arbejdsgiver betaler de to første dage i ledighed, fremover også gælder for de korte ansættelser. Og Venstre vil arbejde på at få støttepartiet med igen.

- Vi finder fortsat, at det er et rigtig godt forslag, dagpengekommissionen er kommet med. Det håber vi også, at vi efter dialog med De Konservative kan finde forståelse for, siger Hans Andersen (V).

- Jeg håber og tror fortsat på, at De Konservative lige som os vælger at følge den anbefaling, som et flertal i kommissionen står bag.

Hans Andersen har ikke glemt, at Venstre i 2014 aftalte at udfase G-dagene for ansættelser under tre måneder, som Rasmus Jarlov henviser til.

- Med den ny aftale har vi aftalt at følge dagpengekommissionens anbefaling, så man harmoniserer G-dagene på tværs af ansættelsestyper.

- Jeg finder, at det er langt bedre at få forenklet og harmoniseret G-dagene, end at have forskellige regler, siger Hans Andersen.

De Konservative siger, at partiet ikke er blevet hørt om G-dagene i forbindelse med aftalen som Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti indgik med Konservative.

- Jeg ved ikke, hvorfor regeringen ikke har henvendt sig for at forhandle dette punkt med os. Vi er ikke blevet spurgt, og vi vil ikke godkende det. Så de tre partier må finde på noget andet, siger Jarlov.

Han mener, at det er op til regeringen at finde en anden finansiering af dagpengeaftalen.

De Radikale har også tilsluttet sig dagpengeaftalen.

G-dagene bidrager positivt med ti millioner kroner i aftalen, hvor de samlede offentlige merudgifter er 300 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip