Venstre vil gå efter bandernes penge, opholdstilladelser og skudsikre veste

Partiet lancerer en bandepakke med navnet »Hårdt mod hårdt« og kritiserer samtidigt justitsminister Morten Bødskov (S).

»Morten Bødskov gør intet. Han sidder på sine hænder ovre i Justitsministeriet. Jeg synes, det er ærgerligt, at han anlægger sådan en teflon-strategi, hvor man blot lægger alt over til politiet. Politiet har gennemført nogle historisk store aktioner med historisk mange anholdte, men alligevel fortsætter skyderierne, og derfor er der behov for at gøre noget fra politisk side,« siger retsordfører Karsten Lauritzen (V) til avisen.

Han håber, at V-udspillet får Bødskov til at indkalde partierne til fælles bandeforhandlinger.

»Vi skal bygge en alliance mellem stat, kommuner og politi for at gøre alt, hvad vi kan for at bekæmpe banderne,« siger Karsten Lauritzen.

Rigspolitiet har cirka 1.650 personer på en liste over rockere og bandemedlemmer heraf 235 med udenlandsk statsborgerskab. Venstre foreslår, at kommunerne målrettet skal gå efter at undersøge, om bandemedlemmer uretmæssigt får kontanthjælp eller førtidspension og følge op med »de hårdest mulige sanktioner«.

Derudover vil partiet med inspiration fra USA undersøge mulighederne for at indføre en »chikanestrategi«, hvor dømte bandemedlemmer fratages retten til at bære skudsikker vest.

»Hvis de ikke må gå med skudsikker vest, sænker det nok villigheden til at skyde til højre og venstre,« siger Karsten Lauritzen.

Venstre vil desuden flytte mandskab fra politiets færdselskontrol.

»Når bandekriminalitet er i vækst, må man tage sig til hovedet over, at politiet skal bruge sin tid på folk, der kører lidt for stærkt på motorvejen,« siger Karsten Lauritzen.

SF er ikke begejstret for Venstres udspil.

»Man får ikke mig til at sige, at man skal opgive at kontrollere fartsyndere. Der dør langt flere mennesker i trafikken, end der gør i bandekonflikten, og vi ved, at fartkontrol betyder noget for antallet af dræbte i trafikken, siger retsordfører Karina Lorentzen.

Morten Bødskov er skuffet over Venstres udspil.

»Nu har jeg i 14 dage hørt Karsten Lauritzen gå og sige, at der er behov for politisk handling, og når man så ser, hvad han kommer med, er det ret beset ret tyndt,« siger justitsministeren.

Han mener, at der allerede i dag er massivt pres på banderne.

»Vi har en massiv indsats mod dem, der skaber problemer. Visitationszonerne og de flere end 1.400 visitationer, som har fundet sted siden januar, er pænt sagt noget af en stress-strategi,« siger Morten Bødskov, der ikke har nogen planer om nye bandeforhandlinger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip