Venstre vil genindføre kontanthjælpsloft

Det skyldes dog ikke stor uenighed om reformens indhold, understreger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V). Problemet er, at regeringen vil binde oppositionen til at bevare reformen efter et eventuelt regeringsskifte, og det kan Venstre ikke acceptere, fastslår hun.

»Vi har fra starten sagt, at vi gerne vil lave aftaler med regeringen og være med til at tage ansvar for reformerne, når nu Enhedslisten ikke vil. Men vi har også tilladt os at sige, at vi forbeholder os retten til at gennemføre vores egen politik, når vi får regeringsmagten igen,« siger Ellen Trane Nørby.

Helt konkret drejer det sig om kontanthjælpsloftet, som blev indført under den tidligere VK-regering, men afskaffet af den nuværende regering med støtte fra Enhedslisten.

Loftet vil blive genindført, når Venstre kommer til magten, understreger partiets politiske ordfører.

»Man skal gå have mulighed for at gå til valg på den politik, som man går ind for, og vi går ind for et kontanthjælpsloft. Det er helt uforståeligt, at regeringen ønsker at binde os efter et valg,« siger hun.

Forhandlingerne om kontanthjælpsreformen ventes at fortsætte onsdag. Hvis det lykkes at nå til enighed om en aftale og ligeledes en SU-reform, kan det bane vejen for en aftale om en vækstplan for erhvervslivet.

Dagens Gossip