Venstre vil have Im tilbage til Danmark

Skrevet af admin

12/11/2013

Mest læste i dag

Venstre vil have omgjort udvisningen af syvårige Im Nielsen og hendes thailandske mor, der søndag blev udvist til Thailand, fordi Ims danske stedfar, Johnny Nielsen, døde af kræft i 2012.

Samtidig forlanger Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, et klart svar på, om justitsminister Morten Bødskov (S) kunne have forhindret udvisningen.

- Vi skal have vendt hver en sten, for det er da forfærdeligt, hvis Im er blevet sendt ud af landet på grund af en pligtforsømmelse fra justitsministerens side, siger Inger Støjberg.

Hun henviser til, at der er skabt tvivl om, hvorvidt justitsministeren kunne have givet Im og hendes mor humanitær opholdstilladelse.

Støjberg har nu kaldt justitsministeren i samråd for at finde ud af, hvilke muligheder der er for, at Im og hendes mor kan komme tilbage, og for at få lappet det hul i loven, som gør, at velintegrerede kan sendes ud af landet som følge af dødsfald.

- Uanset hvad, så skal vi gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at få rettet den her situation op, og det håber jeg meget, at justitsministeren vil være med til, siger hun.

Socialdemokraternes folketingsmedlem Bjarne Laustsen har opfordret til at lave en lovændring med tilbagevirkende kraft.

Han har, ifølge Nordjyske, taget kontakt til partiernes integrationsordførere for at få flertal for, at Im også kan få glæde af en lovændring.

- Det ville være en helt ny måde at gøre det på, og så bliver vi nødt til at vide, hvilke konsekvenser det så ville få, siger Inger Støjberg.

- Jeg erkender blankt, at der er et hul i loven, og lovændringen kommer uanset hvad. Spørgsmålet er, hvordan vi hjælper Im og hendes mor her, fortsætter hun.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, skrev tirsdag på sin Facebookprofil, at han går ind for stram udlændingepolitik, men ikke hjerteløs udlændingepolitik.

Også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, erklærer sig på Facebook enig med Inger Støjberg i, at der skal findes en løsning, så Im og hendes mor kan komme tilbage til Danmark igen.

/ritzau/