Venstre vil holde fast i kontantbetaling

Det siger partiets erhvervsordfører Kim Andersen (V), efter at organisationen Dansk Erhverv i Politiken onsdag efterlyser en lovændring.

»Vi har et rigtigt godt dankortsystem, der er udbredt, sikkert og billigt. Men jeg synes ikke, det skal føre til, at man afviser at tage imod kontanter. Der er situationer, hvor det er hensigtsmæssigt at tage imod kontantbetaling, og jeg synes, det er godt, at man har begge muligheder,« siger Kim Andersen.

Dansk Erhverv påpeger, at det er dyrt for landets butikker at tage imod kontanter, og samtidig øger det risikoen for svind og røverier. Derfor beslutter et stigende antal erhvervsdrivende at sige nej til at acceptere kontanter, selvom det ikke er lovligt.

Kim Andersen vil ikke afvise på sigt at give butikkerne muligheden for at afvise kontanter.

»Det vil jeg ikke afvise. Hvis der er forretninger, der vil sige nej til at sælge varer til kunderne, som betaler med kontanter, så er jeg sikker på, at der er andre, der vil gøre det. Men det er ikke tiden til det nu,« siger Kim Andersen.

Også Socialdemokraterne afviser at ændre betalingstjenesteloven.

»Vi har i Danmark rigtig mange mennesker, som har svært ved at holde styr på deres privatøkonomi, men kontanterne gør det lettere for mange at overskue. Derfor er det relevant at holde fast i disse regler,« siger erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) til Politiken.

Hver gang en kunde betaler med kontanter, koster det i gennemsnit 7,36 kroner mod 3,15 kroner, hvis samme betaling var blevet foretaget med dankort.

Dagens Gossip