Venstre vil ikke blande sig i hormonbehandling

»Det skal bero på en konkret lægefaglig vurdering, om man skal igangsætte hormonbehandling,« siger sundhedsordfører Sophie Løhde (V).

Seniorforsker Lotte Hvas, der er praktiserende læge og medlem af Etisk Råd er ifølge Jyllands-Posten skeptisk ved, at man behandler raske børn med hormoner og råder læger til at overveje det nøje.

Venstre holder fast i, at det skal komme an på den enkelte sag.

»Man skal have stor respekt for, at det kan være ekstremt psykisk belastende for den enkelte unge dreng, men jeg mener ikke, det er noget, som vi på Christiansborg skal til at blande os i,« siger Sophie Løhde.

Ifølge tal fra Landspatientregistret undersøgte de danske sygehuse sidste år 503 drenge mellem 10 og 19 år for forsinket pubertet.

Sophie Løhde begrunder interessen for hormonbehandlingerne med en generel tendens i samfundet.

»Der er blevet mindre plads til forskellighed forstået på den måde, at accepten af det at være anderledes i dag måske er på et lavere niveau end for bare 10 år siden. Og så hænger det også sammen med, at man kan mange flere ting i dag, så folk kan søge hjælp og råd på et tidligere tidspunkt, end de gjorde før i tiden,« siger sundhedsordføreren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip