Venstre vil lade kommuner skele til lediges alder

»Vi synes sådan set, at når man er på kontanthjælp, så skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet, uanset om man er 22 eller 59. Men i diskussionen om nytteindsatsen skal man tage individuelle hensyn til de ledige. Så må kommunerne og jobcentrene vurdere, hvordan de ledige hurtigst kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Det hjælper ikke noget, at de ledige kontanthjælpsmodtagere bliver syge på baggrund af nytteindsatsen,« siger han.

Ugebrevet A4 skriver på baggrund af en ny undersøgelse, at langt størstedelen af danskerne er parat til at frede ældre ledige fra at skulle tage et nyttejob. Alene 29,8 procent af de adspurgte mener, at kontanthjælpsmodtagere over 60 år skal kunne tage et nyttejob, mens 86,4 procent erklærer sig positive over for at lade unge mellem 18 og 30 år skovle sne eller klippe hæk.

»Jeg er enig i, at man ikke bare skal bruge nyttejob bevidstløst som et skræmmeværktøj i forhold til de ældre ledige. Men vi skal stille krav til ældre kontanthjælpsmodtagere, så de kan komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Og så kan det godt være, at nyttejob virker bedst i forhold til unge, mens samtaler virker bedst for de ældre, det har jeg en forventning om, at kommunerne vil tage hensyn til,« siger Hans Andersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip