Venstre vil redde boligjob med blå finanslov

Den nybagte SF-skatteminister Holger K. Nielsen skal nu redegøre for, hvor mange der ventes at miste jobbet, når BoligJob-ordningen bliver droppet fra nytår.

Håndværksrådet anslår, at 4.000 er blevet fastholdt i beskæftigelse som følge af, at boligejerne kan få fradrag for arbejde i hjemmet. Det får nu Venstre til at stille spørgsmål til skatteministeren.

- Vi vil først og fremmest have ministeren til at verificere tallene og fastslå, at der er grund til bekymring, når den her ordning udløber. Og så må vi høre, hvad han ellers har tænkt sig, når 4.000 flere står uden for arbejdsmarkedet, siger vækstordfører Mads Rørvig fra Venstre.

I Venstres eget finanslovsforslag sætter partiet 1,75 milliarder kroner af til at videreføre BoligJob-ordningen. Og det er også et krav til en blå finanslovsaftale med SRSF-regeringen, at ordningen fortsætter efter nytår.

- Det er en prioritet for os, at vi fortsætter med den ordning, fordi vi kan se, at det har været en stor succes. Og udover de job, der bliver skabt, har det også en stor effekt på det sorte marked, hvor incitamentet til at få lavet sort arbejde bliver betydeligt mindsket ved den her fradragsmulighed, siger Mads Rørvig.

 

Dagens Gossip