Venstre vil skabe øget åbenhed i sundhedsvæsenet

»Vi synes, det er vigtigt at skabe øget åbenhed omkring sundhedsvæsenets resultater. Dels for at vi kan blive bedre til at udbrede de mest effektive arbejdsgange og dermed sikre mest mulig sundhed for pengene, men også for at give patienterne en bedre indsigt i afdelingernes resultater og dermed et bedre grundlag at kunne vælge på,« forklarer Sophie Løhde og understreger, at det »ikke er en reform, der koster alverdens penge«.

»Tværtimod kan den sådan set bidrage til at sikre en bedre ressourceanvendelse i sundhedsvæsenet ved, at vi kan blive bedre til at lære af hinanden på de enkelte afdelinger og ved at få udbredt de mest effektive arbejdsgange. Men der er selvfølgelig en krone-til-krone-finansiering til alle Venstres forslag i vores finanslov,« siger hun.

I maj offentliggjorde regeringen sit nye sundhedsudspil, der blandt andet indeholder en synlighedsreform på 32 millioner kroner, herunder en årlig rapport, der viser hospitalernes resultater.

»Denne synlighedsreform og denne nye tilgang til også at bruge resultaterne som et styringsværktøj samlet i sundhedsvæsenet handler jo lige præcis om at sikre, at det ikke er patienten, der skal manøvre rundt og shoppe efter den bedste kvalitet, men at vi samlet set tager ansvar for, at den bedste kvalitet bliver spredt meget hurtigere,« lød det den gang fra sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Spørgsmål: Minder jeres åbenhedsreform ikke temmelig meget om regeringens synlighedsreform?

»Vi vil gerne have lidt mindre snak og lidt mere handling fra regeringens side. Jeg har hørt rigtig mange pæne ord fra sundhedsministeren, men desværre har alle hendes initiativer trukket i den forkerte retning. Blandt andet har man afskaffet sundhedskvalitet.dk og givet patienterne længere ventetid ved at forringe det udvidede frie sygehusvalg,« svarer Venstres sundhedsordfører.

Venstre fremlægger sit finanslovudspil på Christiansborg fredag klokken 12.30. Her vil partiet også foreslå skattelettelser på fem milliarder kroner og nulvækst i den offentlige sektor.

Dagens Gossip