Venstre vil skubbe Enhedslisten ud i finanskulden

»Min klare opfordring til regeringen er: Drop Enhedslisten og forhandl med os. Jeg håber, regeringen vil lave finanslov med Venstre. Alle de aftaler, der er indgået for at forbedre konkurrenceevnen, er Venstre med i. Så hvis man vil forbedre konkurrenceevnen, er det med os,« siger han og uddyber:

»Men jeg frygter, at vi skal se en gentagelse af sidste år, hvor regeringen gik sammen med Enhedslisten om en aftale, der trak den forkerte vej«.

Peter Christensen kalder regeringens udspil for »meget, meget fredeligt«.

»Det er så fredeligt, at det desværre ikke forholder sig til den virkelighed, Danmark befinder sig i,« siger han.

Spørgsmål: Enhedslisten er utilfreds med forslaget - betyder det ikke, at udspillet er blåt?

»Det vil jeg ikke kalde det. Det er nærmest et helt neutralt udspil, og det er ikke det, Danmark har brug for. Vi har brug for, at vi politisk gør alt, hvad vi kan, for at understøtte jobskabelse. Det kunne blive en mere blå finanslov, hvis regeringen er klar til at forhandle med os. Vi vil gerne,« siger Peter Christensen.

Skal regeringen lave aftale med Venstre, bliver skattelettelser et tema, påpeger finansordføreren:

»Der er rent faktisk plads i det udspil, regeringen har fremlagt, til at fremrykke skattelettelserne fra vækstpakken, og det vil være et skridt i den rigtige retning i forhold til at styrke konkurrenceevnen og skabe arbejdspladser,« siger han.

Dagens Gossip