Venstrefløjen: Regeringen svigter ligheden

Selvom færre danskere lever under den officielle fattigdomsgrænse, så er uligheden samtidig steget en anelse, siden regeringen kom til magten i 2011 og frem til 2013 - det senest målbare år.

Det fremgår af Økonomiministeriets årlige rapport om antallet af fattige i Danmark, og det vækker kritik fra både Enhedslisten og SF.

Ifølge rapporten er der blevet 3600 færre danskere - især børn - der lever under fattigdomsgrænsen fra 2011 til 2013.

Men ser man på uligheden i hele samfundet, så er billedet et lidt andet. Målt på den såkaldte Ginikoefficient er uligheden steget - omend marginalt - fra 26,1 til 26,2 i samme periode.

- Det er glædeligt, at der i 2013 er færre børn, der lever i økonomisk fattigdom, selvom faldet er meget beskedent, siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen.

- Men det samlede antal økonomisk fattige er steget en smule, så der er lang vej igen, førend regeringen lever op til sin egen målsætning om at mindske ulighed og fattigdom, siger han og fortsætter:

- Regeringen har bestemt ikke noget at prale af. Tværtimod. Regeringen og SF har i denne valgperiode svigtet de arbejdsløse, de syge og de socialt udsatte ved at lave en række asociale reformer med højrefløjen, som har øget uligheden i samfundet.

Og netop det tidligere regeringsparti SF kalder stigningen i uligheden uacceptabelt:

- Det er uacceptabelt, at uligheden er steget så meget, som den er. Lad os nu få kortlagt mekanismerne bag den stigende ulighed, så vi kan bekæmpe den farlige tendens til, at gabet, mellem dem der har mest, og dem der har mindst, bliver større og større år for år, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

Dagens Gossip