Venstrefløjsaktivist død efter brutalt overfald i Paris

Vidner har fortalt politiet, at den 18-årige var ude at shoppe med nogle venner, da de blev kontaktet af tre »skinhead-typer«, heriblandt en kvinde. Der blev angiveligt udvekslet nogle ord, før de tre hentede forstærkninger, som de vendte tilbage med kort tid efter.

Gruppen overfaldt den unge Clément Meric med blandt andet et knojern, og da han faldt om, slog han hovedet så kraftigt på fortovskanten, at han senere blev erklæret hjernedød på hospitalet.

Ifølge france24.com har fransk politi anholdt adskillige personer i sagen, som politiet siger er politisk motiveret.

Venstrefløjspartiet Parti de Gauche har efterfølgende udsendt en erklæring, hvori det beskylder den højreorienterede organisation JNR (Unge Revolutionære Nationalister, red.) for at stå bag overfaldet. JNR har været aktiv i Paris siden slutningen af 1980erne og har tidligere været kendt for voldelige angreb.

»Fascismens rædsler har bragt mord til Paris,« står der i erklæringen ifølge france24.com.

Men grundlæggeren af JNR, 48-årige Serge Ayoub, afviser beskyldningen og siger, at enhver forbindelse mellem hans organisation og overfaldet »er helt forkert«.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, fordømmer angrebet og siger, at politiet har fået »bestemte ordrer til at sikre, at gerningsmændene bag denne afskyelige handling bliver anholdt så hurtigt som muligt«.

Dagens Gossip