Venstres gruppeformand forsvarer Thorning

På Facebook forsvarer Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), nemlig Thorning, efter professor Hans Bonde i sin nye bog, »Fordi du fortjener det«, kritiserer kvindelige ministre, herunder statsministeren, for at have opnået deres poster, udelukkende fordi de er kvinder.

»Det her er simpelthen for tåbeligt. For første gang nogensinde har jeg lyst til at forsvarer Helle Thorning, for selv om guderne skal vide, at hun ikke imponerer mig meget, så har hun kæmpet og knoklet for at nå sin position,« skriver Kristian Jensen.

»Hun har taget flere tæsk end de fleste, og mange af angrebene er kommet fra egne rækker, men hun har stået igennem med mere rygrad end mange mandlige kollegaer«.

Ifølge Berlingske skriver den 55-årige professor Hans Bonde blandt andet:

»For det politiske liv er det vigtigt, at en statsminister har stærk erfaring fra erhvervslivet og/eller bestredet helst tunge ministerposter og i det allermindste været toneangivende medlem af Folketinget. Alt dette savnes hos Thorning, og det er helt umuligt at forestille sig, at en mand med så pauvre erfaringer og så lidt hærdning af succes og nederlag kunne blive statsminister«

Men det giver Kristian Jensen ikke meget for.

»Drop nu myterne om at enten er kvinder holdt nede på grund af deres køn eller også er de blevet løftet op på grund af deres køn. Ingen af delene er korrekt. Vurder politikere på vores holdning og handlinger - ikke på vores køn. Tak !,« skriver han.

Hverken statsminister Helle Thorning-Schmidt, miljøminister Ida Auken (SF) eller sundhedsminister Astrid Krag (SF) har over for Berlingske ønsket at kommentere kritikken.

Dagens Gossip