Venstres Martin Geertsen ryger ud af Folketinget

Endnu en V-profil må erkende, at stemmerne ved folketingsvalget ikke rakte til en plads i Folketinget trods det blå flertal.

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, erkender på Facebook, at han ikke bliver valgt til Folketinget i København. Martin Geertsen ønsker partifællen Jan E. Jørgensen tillykke med valget.

- Det gik ikke! Et stort, hjerteligt og venskabeligt til lykke til Jan med det andet mandat i København. Det er så fortjent efter en flot valgkamp, skriver Martin Geertsen.

- Der er ingen andre end mig selv, der har skylden for, at det ikke gik!

Partifællen Jan E. Jørgensen har smidt en video op på Facebook, hvor han takker for stemmerne og glæder sig til at komme i arbejdstøjet.

- Jeg er valgt til folketinget, og det er jeg selvfølgelig kisteglad for, siger Jan E. Jørgensen.

- Men jeg er også rørt over, at min gode ven og kollega Martin Geertsen ikke er blevet valgt. Sådan er vilkårene i politik, det gør det ikke mindre barsk.

Også Venstre-profilerne Peter Christensen, Jakob Engel-Schmidt og Mads Rørvig må se sig om efter et andet job, efter vælgerne gav Venstre det dårligste valgresultat i 25 år. Partiet er gået 13 mandater tilbage i forhold til folketingsvalget i 2011.

/ritzau/

Dagens Gossip