Venter på undersøgelse af Allan Simonsens dødsulykke

Hans bil gled ud over de glatte kantsten i Tertre Rouge-svinget, der blandt racerkørere er kendt som et særligt farligt sving med en næsten 90 graders vinkel.

I stedet for at styre bilen ind i den foranliggende højrekurve slog forenden på Simonsens Aston Martin ud til venstre og røg ind i det blotlagte autoværn i høj fart.

Momenter inden den fatale ulykke var en anden GTE-kører røget ud over samme kantsten, men han nåede at rette bilen op.

Derfor venter Allan Simonsens team, Aston Martin, på svar på, hvordan det kunne så gå galt for den 34-årige danske kører.

- Hele holdet er stadig chokeret over ulykken. Vi afventer naturligvis en redegørelse for ulykken, som efter vores overbevisning bliver foretaget af de franske myndigheder. Men vi ved endnu ikke, hvornår den kommer, siger en talsmand fra Aston Martin Racing til sporten.dk.

Netop fordi en anden kører oplevede store problemer i svinget, vil en fransk havari-kommission undersøge, om det var banen eller kørerens skyld, at en så slem ulykke indtraf.

- Undersøgelsen peger i retning af, at han kørte af banen på grund af omstændigheder i løbet, lød det i en meddelelse fra løbsorganisatøren ACO i lørdags efter ulykken.

Det var Allan Simonsens syvende deltagelse i Le Mans. Hans familie valgte at opfordre Aston Martin til at køre videre i løbet.

Dagens Gossip