Ventetid på operationer fortsætter med at skrumpe

Ventetiden til planlagte operationer fortsætter med at falde, viser nye tal fra Danske Regioner.

Patienterne ventede i gennemsnit to dage mindre i februar i år i forhold til samme måned i 2012. I løbet af de seneste tre år er den gennemsnitlige ventetid faldet med 11 dage, hvilket svarer til et fald på 18 procent.

I februar 2010 ventede patienterne i snit 61 dage på en planlagt operation, mens de i februar i år kunne nøjes med at vente i 50 dage.

Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner, glæder sig over tallene.

»De viser, at regionerne fortsat arbejder målrettet på at nedbringe ventetiden på de planlagte operationer,« siger han.

I januar i år indførte man en differentieret behandlingsgaranti. Det betyder, at den længst tilladte ventetid på behandling for en række sygdomme, der ikke er livstruende, er ændret fra 30 til 60 dage.

»Den differentierede ventetid er bestemt ikke blevet en sovepude i forhold til regionernes arbejde på det område, men der kan muligvis komme mindre udsving i de kommende måneder i takt med, at udredningsretten implementeres,« siger Bent Hansen.

Den såkaldte udredningsret, der indføres fra september i år, betyder, at patienter med planlagte hospitalsbesøg så vidt muligt skal have stillet en diagnose inden for 30 dage.

Regionernes opgørelse omfatter planlagte operationer på både offentlige sygehuse samt private sygehuse og klinikker, som regionerne har betalt.

Ventetiden skal forstås som tiden, der går fra første henvisning, til den endelige behandling begynder.

Dagens Gossip