Verbic-drøn giver FCK perfekt udgangspunkt i Tjekkiet

29/07/2015

FC København var rejst til Tjekkiet i tredje runde af Europa League-kvalifikationen for at sikre et godt udgangspunkt til returkampen i Danmark.

Og missionen lykkedes. På et drømmehug af Benjamin Verbic kort inde i anden halvleg vandt Ståle Solbakkens hold med 1-0, og dermed fik københavnerne et ideelt udgangspunkt til kampen i Telia Parken i næste uge.

På den regnvåde bane i Jablonec leverede ingen af mandskaberne en stor indsats før pausen - dog med et plus i hjemmeholdets favør.

FC København turde ikke risikere noget. Det samme gjorde sig gældende for Jablonec, og derfor var de offensive løb fra midtbanespillere og backs ikke overvældende.

Tjekkerne kom frem til tre udmærkede chancer i de første 45 minutter efter tvivlsomme indsatser i FCK's bageste rækker, men de danske vicemestre formåede at holde 0-0 til pausen.

Københavnernes farligste forsøg i første halvleg var et frispark langt udefra, som blev sendt af sted af nyindkøbet Federico Santander. Han havde fået plads i startopstillingen i stedet for Marvin Pourie.

Efter pausen kom der lidt mere gang i den, og det skyldtes ikke mindst, at Benjamin Verbic efter blot fem minutter hamrede FCK i front med et kanonhug fra distancen.

Sloveneren trak ind i banen fra venstre og bankede bolden op i fjerneste målhjørne til 1-0 - en vigtig udebanescoring inden returopgøret.

Det tvang hjemmeholdet længere frem på banen, hvilket efterlod mere plads i bagrummet til FCK-angriberne, men det var mest omkring danskernes felt, der skete noget.

Midtvejs i anden halvleg blev FCK's arbejdsbetingelser en del bedre, da indskiftede Stanislav Tecl lavede en svinestreg af en tackling på Ludwig Augustinsson og fik rødt kort.

Tecl, der kun havde været på banen i cirka fem minutter, sprang ind bagfra med strakt ben og stemplede direkte ind på den svenske FCK'er.

Det gav FCK ro på, bolden blev flyttet roligt rundt, og Jablonec blev på den måde holdt fra fadet det meste af tiden.

En mand i undertal kunne Jablonec ikke skabe et reelt pres til sidst, og FCK kunne uden problemer holde den spinkle føring hjem.