Verden rundt

80-årig vil bestige Everest - igen

JAPAN: Han gjorde det som 70-årig, han gjorde det som 75-årig, og nu vil han gøre det igen som 80-årig - bestige verdens højeste bjerg.

Den aldrende japanske bjergbestiger Yuichiro Miura bekendtgjorde fredag, at han er klar til endnu en tur op ad Mount Everest, skriver AFP. Hvis han når toppen, 8.848 meter over havets overflade, vil han være den ældste person nogensinde, der bestiger Evestet.

»At gøre et nyt forsøg som 80-årig vil styrke mit mod, min viljestyrke og motivation. Det vil være den ultimative anti-ældeldes-effekt,« siger Yuichiro Miura ifølge nyhedsbureauet.

I dag tilhører aldersrekorden på verdens højeste bjerg nepalesiske Min Bahadur Sherchan, der besteg Mount Everest som 76-årig i 2008. Yuichiro Miura, der som den første stod på ski ned af bjerget fra 8.000 meters højde i 1970, vil indlede sit rekordforsøg til maj.

Bevidstløs chauffør kører ti kilometer

TYSKLAND: På mirakuløs vis kom ingen noget til, da en tung lastbil forleden kørte ti kilometer på en tysk motorvej med en bevidstløs chauffør bag rattet.

Episoden fandt ifølge BBC sted på motorvejen ved den sydvesttyske by Sinsheim, hvor lastbilens tjekkiske chauffør fik et hjerteanfald og mistede bevidstheden.

Den 40 ton tunge lastbil satte gradvist farten ned, da den flere gange kørte ind i motorvejens midterste autoværn, men den formåede altså at køre ti kilometer, inden den bragede mod en jordvold ved en tankstation.

Uheldets eneste offer er den 48-årige chaufffør, der nu er indlagt på sygehuset med alvorlige hjerteproblemer.

Canadier havde kniv i ryggen i tre år

CANADA: Tre år efter han blev stukket ned under et slagsmål, har læger fjernet et knivblad fra en canadisk mands ryg.

32-årige Billy McNeely fra Northwest Territories fortæller ifølge BBC til lokale medier, at han trods mindre smerter og kløen ikke anede, at kniven stadig sad i ryggen. Men forleden, da han kløede sig på ryggen, mærkede han pludselig noget underligt og bad sin kæreste om at se nærmere.

»Jeg sagde til Billy »der stikker en kniv ud af din ryg«. Jeg var bange. Jeg var klar til at trække den ud med en pincet,« siger knivofferets kæreste, Stephanie Sayine, til CBC News.

Det 7,5 centimeter lange knivblad er nu fjernet, og Billy McNeely overvejer nu, om han skal sagsøge den lokale skadestue, der i sin tid sendte ham hjem med en kniv i ryggen.

BNB

Dagens Gossip