Verden Rundt

Dyre løg førte til skuddrama i Indien

INDIEN: Prisen på løg kan være et spørgsmål om liv og død. I hvert fald, hvis man befinder sig i Indien. Det måtte en indisk gadesælger sande, da han pludselig befandt sig i et skuddrama, efter en kunde havde brokket sig over for få løgskiver i sin omelet.

Sælgeren nåede at gemme sig bag sin madbod, lige inden en patron passerede tæt på ham.

»Ved du ikke, at løg er dyre?« havde sælgeren forsøgt at sige til den vrede kunde.

Priserne på løg i Indien er mere end tredoblet det seneste år på grund af en heftig monsunregn. Så inderne skal vænne sig til at bruge mindre løg i deres mad, selv om det er en af deres foretrukne ingredienser.

Det tyder dog på, at det ikke er alle, der vil finde sig i det. Sidste måned valgte tre bevæbnede mænd nemlig at stjæle en lastvogn fyldt med løg, skriver Reuters.

BNB

Dansk kat forsvundet i Island

ISLAND: En dansk kat skaber overskrifter i Island, hvor hele øen leder efter den.

Katten ankom mandag sammen med sin ejer, danske Susanne Alsing, med privatfly til Reykjavik. Efter flyet var landet i Reykjavik Domestic Airport, løb katten Nuk væk, og den er ikke til at finde.

Den islandske redningstjeneste er på jagt efter katten, og det har heller ikke hjulpet, at ejeren Susanne Alsing har udlovet en dusør på 4.500 kroner til den person, der finder Nuk.

Den islandske Fødevare- og Veterinærautoritet (MAS) er ude med en meddelelse om, at katten skal findes hurtigst muligt – den kan nemlig være bærer af infektioner. Reglerne siger, at alle dyr skal i karantæne, inden de får lov at komme ind på øen.

Så hvis der er en islænding, der finder Nuk, bør vedkommende ifølge de islandske myndigheder ikke lukke katten ind i deres hjem - den udgør ifølge dem nemlig en direkte smittefare.

BNB

Kinesisk mand får opereret næse på panden

KINA: Xiaolian, en 22-årig kineser, kom efter et grimt biluheld i august 2012 så slemt til skade, at han måtte en tur på operationsbordet. Det var især hans næse, den var helt galt med. Lægerne vurderede ikke, at det var muligt at få repareret hans gamle næse, så i stedet ville de skænke ham en ny. Ved hjælp af brusk fra hans ribben og hudvæv fra hans krop fik han opereret en ny næse fast. Den blev dog ikke blevet placeret over læben, hvor den har sin vante plads. Nej, den blev nok så opsigtsigtsvækkende placeret på den unge kinesers pande. Lægerne fastslår ifølge Reuters, at det dog kun er midlertidigt. Så snart lægerne har fået fjernet den funktionsløse næse, vil de i samme åndedrag skubbe Xiaolins nye næse på sin rette plads.

BNB

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip