Verden Rundt

Gigantisk rotte på fem kilo fanget i Kina

KINA: Med en hale så tyk som et reb og en krop så buttet som en kats havde rotten i lang tid terroriseret en landsby i området Shaoyang i Kina. Men de kinesisk landmænd fik endelig dræbt den fem kilo tunge og én meter lange rotte, som i lang tid havde fortæret landsbyens fisk. Det skriver Sanxiang Metropolis Daily.

Den gigantiske rotte blev efter fangsten tilberedt og serveret for landsbyens beboere. Rotte på menukortet er ikke en sjældenhed i Shaoyang. For trods advarsler om sundhedsrisici byder restauranter i området på rottekød, der enten bliver stegt i sojasovs, stuvet eller kogt i suppe. Men rotter bliver ikke kun spist frivilligt i Kina. I marts afslørede kinesisk politi en forbryderring, som havde solgt rottekød under dække af at være lam for mere end en million dollars. Mere end 20.000 tons falsk kød blev beslaglagt under den landsdækkende operation.

BNB

Luftmadras springer hul i taget på lejlighedskompleks

SKOTLAND: Beboerne i en boligblok i Alexandria i Skotland blev fornylig rystet godt og grundigt, da et voldsomt brag pludselig lød, og taget efterfølgende slog revner. Men der var hverken tale om et bombeangreb eller et jordskælv, men derimod var ejendommens øverste beboer Kenny McAdams luftmadras pludselig eksploderet, skriver Mirror.co.uk.

Eksplosionen fik tagsten til at flyve ned fra taget, ligesom det også regnede ned fra eksplosionen med glas fra et ovenlysvindue og dele af et brusebad, der ligeledes var gået til i det voldsomme lufttryk.

McAdams underbo, Wendy Morrison, oplyser efter hændelsen til Mirror.co.uk, at mens rystelserne stod på, troede hun, at hun skulle dø.

»Der kom revner i loftet, og jeg anede ikke, hvad der foregik, men det hele rystede, og der fløj ting omkring mig,« siger den rystede underbo til Mirror.co.uk.

McAdam selv blev bragt til hospitalet, hvor han blev behandlet for chok.

BNB

Motorcyklist mistænkt for at køre i russisk metro

RUSLAND: En ung mand er blevet anholdt i Rusland for at have kørt på motorcykel i Moskvas metro. Det oplyser det russiske indenrigsministerium til nyhedsbureauet RIA Novosto.

»Motorcyklisten blev anholdt tirsdag af Moskvas efterforskningstjeneste,« siger en talsmand for ministeriet, og tilføjer, at manden i første omgang vil blive tilbageholdt i 48 timer.

23. september viste et russisk tabloidmedie en YouTube-video, hvor en mand på motorcykel kørte ned på metrostationen Voikovskaya, hvor han kørte hele vejen hen ad perronen for derefter at tage udgangen i den anden ende.

Ingen kom til skade, og i et anonymiseret interview fortalte perronkøreren, at episoden var nøje planlagt. Metrostationen var nøje udvalgt, da den ikke har tælleapparater og derfor kunne tage en motorcykel med sig. Den anholdte kan nu se frem til op til 15 dages fængsel eller en bøde på op til 1.000 rubler, hvilket svarer til cirka 170 kroner.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip