Verden Rundt

STORBRITANNIEN: En ungarsk mand skal graves op af jorden og begraves igen, da han ved en fejl blev begravet oven på en anden afdød mand på en kirkegård i Nottingham i England. Det skriver mirror.co.uk.

»Hvis han vidste det her, ville han vende sig i sin grav. Problemet er bare, at han ingen grav har,« siger afdøde Karoly Reiters datter, Maria Brown.

»Man ser sådan nogle ting i TV, men regner ikke med, at det kan ske i virkeligheden. Nu skal vi se ham blive gravet op og begrave ham igen. At man vil byde en hel familie det, er en skandale,« tilføjer hun.

Ifølge bystyret i Nottingham skyldes hele miseren, at der ikke var en gravsten ved graven, som i forvejen var i brug.

»Vi er utroligt kede af alt det postyr, som fejlen har forårsaget for familien,« siger Eddie Curry, som er chef for kommunens afdeling for park og anlæg.

Patient redder ambulanceførers liv

FRANKRIG: En kræftpatient på vej til sygehuset i Nordfrankrig blev dagens helt, da han forleden reddede sin ambulanceførers liv.

60-årig Christian Nayet, der ifølge BBC lider af fremskreden kræft, måtte tage rattet i ambulancen, da føreren, Jean-Francois Pina, fik et hjerteanfald. Patienten kørte ambulancen til hospitalet i Lens, hvor ambulanceføreren hurtigt kom på operationsbordet.

Skadestueleder Frederic Allienne siger til avisen Voix de Nord, at Jean-Francois Pina kunne have mistet livet, hvis det ikke var for Christian Nayets snarrådighed.

Nayet fortæller, at han bad Pina om at stole på sig og aflevere nøglerne til ambulancen.

»Vi kørte hurtigt. Jeg kunne ikke finde sirenen, men jeg fik tændt lysene og sagde til ham, at han skulle stikke armen ud af vinduet og vinke til de andre biler, så vi kunne overhale«.

Efter ankomsten til hospitalet i Lens, kørte en anden ambulance Christian Nayet til sygehuset i Lille, hvor han skulle scannes.

Regering advarer mod rygtesmede

NIGERIA: Falske rygter om et militærkup i den nigerianske delstat Bayelsa får nu regeringen til at indlede en kamp mod sladder og rygter.

I en ny reklamekampagne advarer delstatsregeringen mod at tro på lokale rygtesmede og ikke mindst undlade at fortælle historierne videre, hvis de ikke er bekræftede af myndighederne. Budskabet bliver leveret på farverige reklameskilte overalt i den olierige stat.

»Folk elsker at faldbyde rygter, falske informationer,« siger en regeringstalsmand, Daniel Iworiso-Markson, til BBC.

Rygterne om militærkuppet startede i marts, hvor folk begyndte at tale om, at højesteret havde afsat regeringen, og at parlamentet var blevet overtaget af »militærmænd«.

»Jeg slog det bare hen, men hjemme var det så intenst, så ægte, at det næsten var udløste panik og kaos, og vi mente, at rygtet var gået for vidt,« siger Daniel Iworiso-Markson.

Som led i kampagnen har delstatsregeringen oprettet hotlines, som borgerne kan ringe til, hvis de vil have et rygte bekræftet eller afkræftet.

BNB

 

 

 

Dagens Gossip