Verden Rundt

POLEN: Den britiske turist Owen Durray var ved at falde bagover, da han for nylig besøgte restauranten Bee Jays i den polske by Ponzan.

På menukortet kunne han nemlig læse, at man for mindre end 50 kroner kunne købe sig til en let forret bestående af livmoderhalskræft med rødbeder, carpaccio og sennep-honning dip.

Ifølge den britiske avis The Mirror har en talsperson fra restauranten efterfølgende forklaret, at der var tale om en uheldig oversættelse.

I virkeligheden bestod forretten af krebs - et ord, der på engelsk kan oversættes til cancer.

Kvinde levede uvidende om sin egen død i 11 år

USA: En 54-årig kvinde er dukket op i levende live i Florida efter at være erklæret død i 11 år. Det skriver The Telegraph.

Efter en hård skilsmisse tilbage i 2002 besluttede Brenda Heist sig angiveligt for at forlade hus og hjem i Pennsylvania. Da politiet på det tidspunkt ikke kunne finde nogen spor af kvinden, blev hun først meldt savnet og senere meldt død.

I virkeligheden havde kvinden besluttet at slutte sig til en gruppe hjemløse og drage mod Florida, hvor hun har opholdt sig siden.

Kvinden vidste intet om, at hun var blevet erklæret død efter sin forsvinden.

Baby født i metro rejser gratis resten af livet

MEXICO: Der er ikke noget, der er så dårligt, at det ikke er godt for noget. Sådan må en 22-årige mexicansk kvinde tænke, efter hun måtte føde sin søn på en metrostation i Mexico City på vej til hospitalet.

Da millionbyens borgmester, Miguel Angel Mancera, hørte, at en ny borger var kommet til verdenen på en af byens metrostationer, besluttede han ifølge den britiske avis Metro straks at give den lille dreng lov at køre gratis med metro resten af sit liv.

En dagsbillet til byens metronet koster tre peso, eller hvad der svarer til halvanden krone.

Falsk Pink Floyd-guitarist svindlede sig til behandling

USA: En mand fra Minnesota i USA er anklaget for at snyde sig til gratis hospitalsbehandling for mere end 100.000 dollar. Det skriver sctimes.com.

Ved at udgive sig for at være guitaristen David Gilmour fra det legendariske rockband Pink Floyd lykkedes det den 53-årige mand at få gratis behandling på hospitalet i St. Cloud i bytte for en autograf - uden at have gyldig sundhedsforsikring.

Efter mandens udskrivelse begyndte personalet at rejse tvivl om hans egentlige identitet. Da han vendte tilbage til hospitalet for at få ny behandling få uger senere, blev han konfronteret af politiet.

Den falske guitarist sidder nu i fængsel, anklaget for svindel.

Stewardesser får forbud mod læbestift

TYRKIET: Det er slut med at smøre rødt på læberne, hvis man arbejder for Turkish Airlines. Tyrkiets nationale flyselskab har forbudt kvindelige stewardesser at bære rød løbestift og neglelak.

Ifølge selskabet skal forbuddet sikre, at stewardesser har et så naturligt look som muligt. Det forbedrer kommunikationen med passagererne, siger flyselskabets talsmand til Reuters.

Men ikke alle synes lige godt om forslaget. Sekulære kredse i Tyrkiet ser det som endnu et tegn på, at landet er ved at blive mere islamistisk. Blandt kritikerne er flypersonalets fagforening, Hava-Is.

»Den nye regel skyldes Turkish Airlines ledelses ønske om forme selskabet, så det passer til dens egen politiske og ideologiske holdninger,« siger fagforeningsformand Atilay Aycin til Reuters.

BNB

Dagens Gossip