Verden Rundt

STORBRITANNIEN: En britisk skole har forbudt trekantede mysli-snacks, efter at en syvårig elev forleden blev ramt i øjet af en af de omtalte snacks. Det fortæller avisen The Sun, der samtidig har givet skolen en »Non-sense Award«, en lidet flatterende medalje for beslutningen om at trække de trekantede snacks ud af sortimentet.

Eleven, der blev ramt af den flyvende snack, fik lidt ondt i øjet, men det var ikke værre, end at han blev sendt hjem til sine forældre for at pleje det ømme øje.

Alligevel besluttede lederen af Castle View School, Gill Thomas, at forbyde de trekantede snacks. Køkkenet har nu fået ordre på kun at fremstille rektangulære eller kvadratiske snacks - uden skarpe hjørner.

Sikkerhedsrådgiver for The Sun, Andy McNab, siger i en kommentar til sagen, at »episoden viser, at børn nu om dage pakkes ind i vat«. »De bør have lov til at falde og slå sig og rejse sig igen. Sådan er det at blive voksen,« siger Andy McNab ifølge thesun.co.uk.

Ekspræsidenter er dyre i drift

USA: At være leder af »den frie verden« er ikke et billigt foretagende. Heller ikke når man har afgivet embedet til en ny præsident i det ovale værelse. Det skriver The Washington Post.

En analyse fra det upartiske Congressional Research Center viser således, at regeringen brugte knap 21,5 millioner kroner på ekspræsidenter i 2012. Den dyreste var George W. Bush, som scorede i omegnen af 7,5 millioner kroner, og pengene blev blandt andet brugt til kontorer i Dallas til den nette sum af 2,3 millioner.

Grunden til, at tidligere præsidenter modtager penge fra regeringen, er den såkaldte »Former Presidents Act« - loven om tidligere præsidenter. Den er oprettet, så præsidenter kan bevare deres værdighed, efter de har aftjent deres borgerpligt i Det Hvide Hus.

Royale får Scrabble-salg til at boome

STORBRITANNIEN: Takket være William og Kate er salget af bogstavspillet »Scrabble« eksploderet. Det er nemlig kommet frem, at det royale par af stor tilhænger af at lege med ord og bogstaver, skriver express.co.uk.

Det er det verdensomspændte online auktionshus eBay, som kan berette om et stigende salg af Scrabble-spil. Ifølge eBay steg salget med 65 procent, efter den olympiske boxer Anthony Ogogo fortalte en anekdote fra en reception på Buckingham Palace, hvor hertuginden forklarede ham, at både hun og William er konkurrencemennesker, og at de tager et spil Scrabble meget seriøst.

»Brætspil har altid været et hit blandt britiske familier, og den kongelige familie er ingen undtagelse. Landet vælger mere end nogensinde før traditionelle måder at have sjovt på,« siger en talsmand for eBay.

Dagens Gossip