Verden Rundt

Rige mødre hyrer handicappede ledsagere for at undgå kø

USA: Når mødre med store diamantringe og skinnende designersko og -tasker fra Manhattan besøger Disney World i Florida, vælger nogle at benytte sig af særlige tricks, så deres børn ikke skal bruge timevis i kø med andre forventningsfulde poder på at få adgang til forlystelserne.

Det er nemlig muligt at hyre en handicappet ledsager på internettet, så familien kan udnytte den fordel, der er ved at have en handicappet med i sin gruppe - let og elegant at springe køen over. Det skriver New York Post.

En »Disney guide« fra det sorte marked koster 130 dollar i timen, svarende til knap 750 kroner, og det er billigere end de Disney World VIP turguider, man kan hyre.

»Min datter ventede et minut på at komme ind i »It’s a Small World« (en forlystelse, red.) - de andre børn ventede to en halv timer,« siger en mor, som har hyret en ledsager på nettet, til New York Post.

Kriblende føde er fremtidens mad

ITALIEN: Tanken om at spise sig mæt i biller, larver eller myrer kan sikkert få det til at vende sig i de fleste vesterlændinges maver. Men insekterne kan være en vigtig kilde til sund næring, som kan medvirke til at mindske fedme, fastslår FNs fødevareorganisation FAO i en ny rapport.

Samtidig er de kriblende fødevarer yderst venlige mod miljøet, idet de ikke udleder CO2 på samme måde som eksempelvis køer. Derudover er insekterne en vigtig kilde til protein i fattige lande, hvor kød fra landbrugsdyr er forbeholdt overklassen. Insekter er da også jævnligt på menuen i lande i Asien og Afrika, og derfor opfordrer FAO nu resten af verden til at følge trop.

»Hovedbudskabet er i bund og grund: Spis insekter«, siger Eva Müller fra FAO under en pressekonference i Rom.

Fireårig amerikaner får borgmesterkæde om halsen

USA: Byen Dorset i Minnesota har fået en usædvanligt ung borgmester. Den bare fireårige Robert Tufts er blevet valgt til den fornemme post efter et lige så usædvanligt valg i byen, der har 22 indbyggere. Her stiller man op som borgmester ved at smide sit navn i en pulje, og den, hvis navn bliver hevet op af hatten, får for en periode råderet over borgmestertitlen, skriver metro.co.uk.

Drengen Robert lader til at befinde sig godt i rollen, og han er villig til at svare på mediernes spørgsmål om både kærester og sin interesse for at fiske.

Selv om det er ualmindeligt at have et barn som borgmester, er det én gang før sket, hvor en femårig blev udnævnt. Til al held har borgmesteren dog ingen reel magt, for beslutningerne bliver truffet af en lokal virksomhed.

Dagens Gossip