Verden Rundt

Mand gemte 14 albino-løver på sit lager

THAILAND: En thailandsk dyrehandler står til en længere fængselsstraf, efter at politiet har fundet et bredt udvalg af ulovligt indsmuglede dyr på hans lager ved Bangkok.

Den 41-årige dyrehandler lå blandt andet inde med 14 sjældne albino-løver, som var indsmuglet fra Afrika, og en række beskyttede dyrearter, blandt andet skildpadder og aber.

Politiet fik mistanke til den uærlige dyrehandler, da en række af naboerne havde fået nok af løvebrøl og abelyde.

»Vi har overvåget stedet i nogle dage, efter at naboerne klagede over larmen fra dyrene,« siger oberst Ek Ekasart fra det lokale politi ifølge The Guardian til nyhedsbureauet AP.

Dyrehandleren er tidligere dømt for ulovlig handel med eksotiske dyr og gjorde tilsyneladende ikke meget for at skjule sit forehavende.

»Hvis man kiggede ind gennem porten, så kunne man se løver i et bur,« fortæller Ek Ekasart.

Dyrehandleren har fået en bøde på godt 7.000 kroner og risikerer at blive idømt fire år bag tremmer.

BNB

Gavmild tysker delte hustrubidrag ud til forbipasserende

TYSKLAND: Han må være rigtig godt træt af sin ekskone, den 49-årige mand, der delte penge ud til tilfældigt forbipasserende i den tyske by Straubing.

Med en besked om, at han hellere ville give penge til de personer, der var så heldige at passere den fraskilte mand, end til sin ekskone, fik blandt andre en 16-årig dreng stukket 185 euro i hånden. Det skriver Süddeutsche.de.

Den berigede teenager gik til politiet med pengene, da han troede, at de var falske. Men politiet kunne fortælle ham, at pengene skam var ægte nok, og at han trygt kunne beholde dem, da der ikke var foregået noget kriminelt.

Senere viste det sig, at den 16-årige ikke var den eneste, der fik stukket eurosedler i hånden af den 49-årige mand. Han skulle ifølge lokalpolitiet have delt omkring 1.000 euro ud, men angiveligt ikke en eneste euro til ekskonen.

BNB

Ægtepar fuldendte drøm hos lovgivere i Maine

USA: Har du en drøm at besøge hvert eneste byråd i Danmark? Eller alle fem regionsråd? Nej, vel. Ikke desto mindre har et ældre amerikansk ægtepar netop fået en lignende drøm opfyldt.

I sidste uge besøgte 86-årige Marcine Webb og hans fem år yngre hustru, Nita Lou Webb, lovgiverne i Augusta, der er hovedstad i staten Maine.

Det lyder måske ikke af noget særligt, men lovgiverne i Maine var de sidste statslovgivere, der manglede et besøg fra det rejselystne ægtepar. Lovgiverne i alle de 49 andre stater har haft besøg af Marcine og Nita Lou. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge en række internationale medier.

Turen til Augusta var en gave fra børnene til ægteparret, der har været sammen i 65 år.

Den 49. stat på hr. og fru Webbs liste var Alaska, hvor hovedstaden Juneau fik et besøg for fem år siden. Turen til Maine måtte vente, da Marcine Webb har skrantet.

I sidste uge kunne han så konstatere, at befolkningen i Maine er »ærlig og omsorgsfuld«.

BNB

Dagens Gossip