Verden Rundt

Mexicansk kat vil være borgmester

MEXICO: I den mexicanske by Xalapa har en sort og hvid kat med orange øjne meldt sit borgmesterkandidatur. Katten Morris er blevet så populær, at den har langt flere likes end de andre borgmesterkandidater i byen.

I bytte for en stemme lover Morris, at »sove og lave ingenting«. Det skriver NBC News.

Kattens ejer er sikker på, at Morris vil gøre sig godt som borgmester.

»Han sover stort set hele dagen og laver ingen ting. Det passer perfekt med andre politikere også,« siger kontorarbejderen Sergio Chamorro, som adopterede katten i 2012.

At dyr stiller op til borgmesterposter er ikke et særsyn i Mexico. Tidligere har aben Chon forsøgt sig i byen Ciudad Juarez. Kyllingen Tina prøvede lykken i Tepic og hunden Tintan i Oaxaca City.

BNB

Paven velsigner bikere på mærkedag

VATIKANSTATEN: Peterspladsen og stræderne omkring lagde søndag sten og asfalt til et scenarium, der må siges at være en smule usædvanligt på de kanter. I anledning af Harley-Davidsons 110 års jubilæum var der brølende motorcykler og tatoverede bikere ad libitum omkring det allerhelligste for den katolske kirke, og en del af dem kom i nærkontakt med kirkens overhoved, Pave Frans, der både gav hånd til bikerne og nænsomt lagde en hånd på deres pander for at velsigne dem og vise, at også lædervestbeklædte motorcykelentusiaster hører til i den katolske kirke.

En holdning som den italienske biker Emmanuele Jaconi deler.

»Selv om vi er motorcyklister kan vi også godt være katolikker,« sagde han ifølge The Guardian.

Om Pave Frans fik en tur på en af bikernes kværn melder historien ikke noget om.

BNB

Fanger danser sig mod verdensrekord

PERU: Flere end 1.200 fanger fra et sikret fængsel i byen Lima i Peru har forsøgt at danse sig ind i historiebøgerne. Efter at have brugt uger på at lære den samme dans forsøgte de mange fanger at vrikke hofterne i takt til musikken med det formål at slå verdensrekorden for flest dansende fanger i et fængsel. Det skriver avisen Telegraph.

Ifølge Akademiet for Verdensrekorder er det i øjeblikket et fængsel i Filippinerne, der holder rekorden for flest dansende fanger. Der meldes dog ikke noget om, hvor mange fanger, der er tale om. Guinness World Record har endnu ikke bekræftet om forsøget i Lima er godkendt. Det vides derfor endnu, ikke om fangernes forberedelse og den efterfølgende dans gav pote.

BNB

Dagens Gossip