Verden Rundt

USA: Den amerikanske rumfartsorganisation NASA vil for første gang nogensinde astronaut-træne lige så mange kvinder som mænd, beretter forskning.no.

Der er tale om fire af hvert køn, og de otte personer blev udvalgt blandt 6.000 ansøgere fra hele kloden.

NASA understreger, at kvinderne ikke er valgt, fordi de er kvinder, men fordi de er dygtige:

»Vi har haft meget gode kvindelige kandidater i dette års pulje. De er udvalgt på baggrund af kvalifikationer, ikke køn,« siger Jay Bolden, public relations officer for NASA.

De otte personer vil blive uddannet på forskellige stationer rundt om i verden.

Marihuana-mødre vækker forargelse

USA: Det bedre borgerskab i rigmandsenklaven Beverly Hills i Californien er forargede over en gruppe, der kalder sig selv »Marijuana Moms« - Marihuana Mødrene.

Medlemmerne af den løst sammensatte gruppe indrømmer åbent, at de ryger den forbudte urt for bedre at kunne slappe af eller for at mildne kroniske smerter, og det har vakt opsigt, skriver Huffington Post.

Et af medlemmerne af gruppen, den 37-årige January Thomas, ryger sig skæv op til fem gange om dagen, mens hun passer sin toårige datter. En gang imellem læser hun endda bøger som »Mors sjove medicin« og »Det er bare en plante« for datteren.

Et andet medlem fortæller, at hun og de andre kvinder har dannet gruppen for at vise, at marihuana gør dem til bedre mødre og hustruer.

»Vi har alle mødt folk, som siger, at marihuana er for beskidte narkotikamisbrugere, men vi er beviset på, at man kan være gode forældre og produktive samfundsborgere, selv om man bruger marihuana,« siger Cheryl Shuman, mor til to, til Daily Mail.

Marihuana er kun tilladt på Californien, hvis man får det på recept.

Killing overlever lang køretur under motorhjelm

USA: En herreløs killing er i disse dage ved at komme til hægterne efter lidt af en køretur. I to dage befandt killingen sig således under motorhjelmen på en bil, der tilbagelagde over 1.600 kilometer på en tur fra delstaten Oregon til det sydlige Californien. Det skriver NBC News.

Bilens fører hørte killingen beklage sig, da chaufføren forlod Oregon, men ifølge den kvinde, der i sidste ende reddede killingen fra motoren, fortsatte chaufføren, da hun var usikker på, hvordan hun skulle forholde sig til den herreløse killing.

Da redningskvinden nåede frem til killingen, forsøgte den lille kat imidlertid at flygte, men den blev bedøvet og lever ifølge NBC nu et godt liv med sin redningskvinde, mens den venter på at blive adopteret.

BNB

Dagens Gossip