Verden rundt

STORBRITANNIEN: En egyptisk statue, som er udstillet på Manchester Museum, har forårsaget gys og mistanke om spøgelser. Statuen, som dateres tilbage til 1800 år før vor tidsregning, og som blev fundet ved en mumies grav, er begyndt at dreje rundt helt af sig selv.

En optagelse af montren, hvor statuen står, viser, at den godt 25 centimeter høje statue roterer næsten en kvart omgang i løbet af en dag. Om natten ser den ud til at stå stille.

Museets tilhørende Egypten-ekspert, Campbell Price, mener, at der er en overnaturlig forklaring på statuens bevægelser.

»Jeg bemærkede en dag, at den havde vendt rundt. Jeg syntes, det var underligt, fordi den står i en kasse, og jeg er den eneste, som har en nøgle,« siger eksperten til Manchester Evening News.

»I oldtidens Egypten troede man, at hvis en mumie blev ødelagt, kunne statuen opføre sig som et alternativt fartøj for mumiens ånd. Måske er det det, der forårsager bevægelsen,« forslår Campbell Price.

Underviser i fysik ved universitet i Manchester professor Cox kommer dog med den mere jordnære forklaring, at bevægelsen sker på grund af »forskellig friktion«.

BNB

Syvårig stoppet for spirituskørsel

AUSTRALIEN: En spirituspåvirket mand er blevet anholdt af politiet på Australiens Guldkyst for angiveligt at have fået en syvårig dreng til at køre ham hjem. Det skriver Sky News.

En politibil stoppede bilen, da den kørte forbi klokken tre om natten, uden forlygterne var tændt. Til betjentenes overraskelse sad der en bare syv år gammel dreng ved rattet, og på passagersædet sad den fulde 41-årige mand.

Han er blevet sigtet for »farlig betjening af et motorkøretøj« og for at være en alkoholpåvirket voksen med ansvar. Drengen er i sin families varetægt.

»Jeg ryster på hovedet og er chokeret over vanviddet i det her,« udtaler transportministeren i staten Queensland, Scott Emerson.

BNB

Kistesælger havde skeletter i lasten

USA: David Burgstrum fra Iowa satte en egekiste til salg, men han glemte at fortælle, at kisten ikke var tom. Det viste sig nemlig, at der lå et komplet menneskeskelet i kisten, og politiet greb ind og beslaglagde knoglerne.

Kisten tilhørte Odd Fellow Ordenens afdeling i byen Council Bluffs. Den blev sat til salg på hjemmesiden Craigslist for 12.000 dollar, knapt 70.000 kroner, og kisten stammer tilbage fra begyndelsen af 1900-tallet og blev brugt af ordenen til ritualer, hvor kisten repræsenterede døden. Knoglerne har angiveligt været der i årevis.

Ifølge logens optegnelser stammer skelettet fra en læge, som skænkede det til ordenen i forbindelse med sin pension i 1880’erne. Den forklaring afviser efterforsker Michael Roberts imidlertid:

»Hvis de havde oprindelsespapirerne, ville det være i orden at eje,« siger Roberts, og forklarer, at jordiske rester af et menneske ikke må sælges uden rette identifikation.

BNB

 

 

Dagens Gossip