Verden Rundt

Supermarkedskæde sælger drabelige malebøger til børn

STORBRITANNIEN: Den store britiske supermarkedskæde Tesco havde indtil for nyligt en malebog med billeder af knive, blod og skrigende ofre til salg til børn mellem fem og otte år. Det var en fejl forårsaget af en leverandør, lyder det nu fra virksomheden ifølge The Telegraph.

Bogen »Colour Me Good - Arggghhhh!!« har billeder fra klassiske gyser- og thrillerfilm som »Psycho«, »Misery«, »Ondskabens Hotel« og »Hellraiser«, og det var den 56-årige bedstefar Chris Tuckwood fra Derby, som opdagede bogen, da han var ved at finde en fødselsdagsgave til sit barnebarn.

»Det var markedsført som værende passende for børn i alderen fem til otte år. Det mener jeg ikke, at den er. Det er utroligt, at de sælger sådanne ting målrettet børn. Jeg tror ikke, at jeg behøver at sige, hvorfor den ikke er egnet til børn. Hvem i alverden er den medarbejder, der mener, at dette er OK?,« spørger Chris Tuckwood sig selv ifølge avisen.

Ifølge en talsperson fra Tesco var bøgerne ved en fejl blevet kategoriseret under børnebøger på Tescos hjemmeside af bogens udgiver.

»Vi har meget strenge krav til vores tredjepartsælgere, der lægger produkter på vores hjemmeside og er meget kede af, at de i denne forbindelse ikke blev fulgt,« lyder det fra Tesco-talsmanden.

Fik armen tilbage efter 50 år

VIETNAM: Efter 50 år har en vietnamesisk krigsveteran fået sin amputerede arm - eller skelettet fra den - tilbage fra den amerikanske læge, der i 1966 fjernede armen under Vietnamkrigen, skriver Army Times.

Dengang var den vietnamesiske soldat, Nguyen Quang Hung, blevet skudt i armen af amerikanske soldater og havde efterfølgende forsøgt at flygte. Da amerikanerne fandt ham, opererede lægen Sam Axelrad ham og gemte siden knoglerne fra armen. For to år siden kom han til at tænke på, hvordan det var gået vietnameseren.

Efter at en vietnamesisk avis havde skrevet om, at lægen ledte efter Nguyen Quang Hung, fandt de to til sidst hinanden, og den nu 73-årige Hung fik sin arm tilbage.

»Jeg kan næsten ikke tro, at en amerikansk læge tog min dårlige arm, skilte sig af med kødet, tørrede den og beholdt i sit skab så længe. Jeg tror ikke, at det er sådan noget, de fleste mennesker gemmer,« siger en glad Hung ifølge Army Times og tilføjer, at han vil begraves med sin arm.

Egern skyld i strømafbrydelser i USA

USA: Et egern var mandag skyld i, at knap 10.000 borgere i Multnomah i staten Oregon mistede strømmen. Ifølge en talsmand for elværket Portland General Electric skyldtes strømafbrydelsen et egern, der kom i kontakt med el-ledninger. Ifølge huffingtonpost.com blev det sandsynligvis egernets sidste handling.

»De fleste gange dør dyret, når det kommer i kontakt med el-systemet,« sagde en talsmand for elværket uden med sikkerhed at kunne sige, hvad der skete med det pågældende egern.

Få dage forinden var et andet egern også skyld i en strømafbrydelse i Gladstone i Oregon. Og 24. juni gik det udover elektriciteten til 10.000 borgere i Wichita. Et egern kravlede ind i en transformatorstation, der kortsluttede og udløste en brand.

 

Dagens Gossip