Verden Rundt

VATIKANSTATEN: Det gør ondt på den nyudnævnte pave Frans at se katolske præster drøne rundt i smarte biler. Han opfordrer til ydmyghed i garagen.

»Det gør ondt på mig at se præster køre rundt i den sidste ny model. Det skal man ikke gøre,« sagde paven ifølge Reuters under en tale til en international forsamling af præster og nonner.

»En bil er nødvendig, når du har en masse arbejde, men vær venlig at vælge en beskeden model. Hvis du foretrækker den smarte, så tænk lige på, hvor mange børn der dør af sult i verden«.

Budskabet i pavens tale var, at ny teknologi og fashionabelt tilbehør ikke er vejen til lykke. Ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA er pavens egen bil af en Ford Focus.

BNB

USAs ældste fryser er stadig i brug

USA: En fryser, der formentligt er USAs ældste, virker stadig trods 84 år på bagen. Det skriver New York Post.

Fryseren er af mærket General Electric og fra det herrens år 1929, hvor den havde en nypris på 300 dollar. Det ville omregnet til nutidskroner betyde en pris for vidunderet på omkring 24.000 kroner.

Det antikvariske apparat ejes af Mark Vail og Jane Galyean fra New York, som stadig har fryseren i drift.

Den fryser, som eksperter hidtil har ment, var den ældste i USA, er fra 1938 og blev sidste oktober smidt på lossepladsen. Men den ældste amerikanske model er altså ni år ældre, viser det sig nu.

BNB

Tigre holdt mænd fanget i træ i tre dage

INDONESIEN: Fem mænd har tilbragt tre dage i kronen på et træ på øen Sumatra, mens glubske tigere kredsede om træet. En sjette person blev dræbt af tigerne, skriver Australiens nationale nyhedsbureau, AAP.

Mændene var taget torsdag taget ind i en nationalpark på øen. Her blev de angrebet af tigre, men det lykkedes altså for de fem af mændene at undslippe og søge tilflugt i et træ. Efter tre dage lykkedes det ifølge The Jakarta Globe det lokale politi at jage de fire tigere, der kredsede om mændene, væk.

De seks mænd var ifølge lokale kilder på jagt, efter aromatiske træolier, der kan findes i naturen på Sumatra. Olierne kan indhente op mod 3.000 kroner kiloet.

Der menes at befinde sig i alt 100 tigere i Gunung Leuser Nationalpark.

BNB

Dagens Gossip