Verden Rundt

THAILAND: Der er røde ører på et Thailands mest prestigefyldte universiteter efter en dimissionsfest for nylig, hvor de studerende præsenterede et stort vægmaleri med adskillige superhelte.

Blandt Superman, Batman og Hulken står den afdøde nazileder Adolf Hitler, og det var bestemt ikke noget, der faldt i god jord hos ledelsen på Bangkoks Chulalongkorn Universitet, som har udsendt en officiel undskyldning.

I en brev til det jødiske Simon Wiesenthal Center, som »væmmes over vægmaleriet« og har klaget over det, skriver universitetsledelsen, at de unge malere var »uopmærksomme på dets betydning« og har modtaget en mundtlig advarsel.

Et billede, der er blevet offentliggjort på centrets hjemmeside, viser en ung kvinde, der heiler foran vægmaleriet, hvor der står »tillykke«.

»Hitler som superhelt« skriver rabbiner Abraham Cooper på centrets hjemmeside og spørger, om det er en passende måde at være rollemodel på.

BNB

Snegleinvasion i ansigtet

JAPAN: En skønhedssalon i Tokyo tilbyder en ny behandling, som skulle være ret effektiv til at fjerne døde hudceller i ansigtet og rense porerne. Det hører dog med til historien, at det er snegle, der gør det beskidte arbejde, skriver Daily Mail.

Det ser Manami Takamura fra skønhedssalonen Ci:z.Labo dog ikke noget problem i:

»Slim fra sneglene hjælper med at fjerne gamle hudceller og healer samt fugter huden efter solforbrænding,« forklarer hun.

Ansigtet vaskes, inden sneglene nænsomt placeres på kinderne og panden, én for én. Herfra har sneglene frit spil og kan bevæge sig rundt i ansigtet, som de lyster.

En af sneglenes kunder, Sayaka Ito, siger ifølge den britiske avis, at behandlingen var så afslappende, at hun nær var faldet i søvn.

»Du kan mærke sneglene bevæge sig rundt i ansigtet. Først var det lidt specielt, men så blev det egentlig ret rart. Min hud føles virkelig glat og fugtig,« siger den tilfredse kunde.

Behandlingen tager en time og koster den nette sum af 1.380 kroner.

BNB

Verdens ældste kalender opdaget i Skotland

SKOTLAND: Arkæologer mener at have fundet verdens ældste kalender på en mark i Aberdeenshire i Skotland. Udgravninger nær Crathes Castle har afsløret en serie bestående af 12 huller, der sandsynligvis afspejler månens faser, skriver BBC.

Ifølge et hold af arkæologer fra University of Birmingham daterer kalenderen sig 10.000 år tilbage til jæger-samler-samfundet. Kalenderen er flere tusinde år ældre end den kalender fra Mesopotamien, som man hidtil har anset for at være den ældste i verden.

Stedet, hvor kalenderen er blevet fundet, blev allerede udgravet fra 2004 til 2006, men det er først nu, forskerne er nået frem til, at hullerne formentlig angiver en kalender over årets gang baseret på månens faser.

Crathes Castle og området med udgravningerne er nu blevet fredet.

»Vores udgravninger har afsløret et fascinerede glimt af det kulturelle liv hos mennesker for 10.000 år siden - og nu beriger den seneste opdagelse vores forståelse af deres forhold til tid og himlens fænomener,« siger arkæolog Dr. Shannon Fraser til BBC.

BNB

Dagens Gossip