Verden Rundt

USA: På amerikaneren Michael Boatwrights kørekort står der, at han er født i Florida. Men efter at være vågnet op i en hospitalsseng med hukommelsestab i Palm Springs, kan han ikke tale andet end svensk.

Hovedpersonen selv har ingen anelse om, hvem han er, og han reagerer kun på navnet »Johan Ek«, skriver Huffington Post.

Michael Boatwright - eller Johan Ek, som han nu vil kaldes - blev fundet bevidstløs på et motelværelse, hvorefter han blev bragt til hospitalet.

Lægerne har efterfølgende diagnosticeret ham med »forbigående global amnesi«, der er en sjælden form for hukommelsestab. Lægerne ved endnu ikke om Michael Boatwright hukommelsestab vil fortage sig eller om det vil være permanent.

BNB

Brandmænd redder kvinde fanget i strandstol

STORBRITANNIEN: En ældre britisk kvinde blev kørt direkte på hospitalet med forbrændinger, efter at hun forleden tilbragte en solskinsdag i sin strandstol, der var klappet sammen om hende. Det skriver The Telegraph.

Den ældre kvinde havnede i den uheldige situation, da bunden i hendes strandstol gik i stykker og klappede sammen om hende. Hun kunne hverken bevæge sig eller nå telefonen for at ringe efter hjælp.

Efter flere timer blev hun fundet af sin nabo, der tilfældigvis havde lovet at hjælpe med at vande blomster.

»Hun har slået sit højre ben. Hun har siddet i samme position i solen hele dagen, så hun var både dehydreret og forbrændt,« siger Peter Ripley, der arbejder på den lokale brandstation i kvindens hjemby, Polruan i Cornwall.

BNB

Mødre får bøder for at skrige under fødsel

ZIMBABWE: På et hospital i Zimbabwe benytter man sig af en helt særlig metode til at holde decibel-tallet nede under fødsler. Her har man nemlig besluttet at give fattige mødre bøder på fem dollars hver gang, de skriger under fødsel. Det skriver Daily Mail.

På hospitalet, som ligger i et af verdens fattigste lande, forklarer man bøderne med, at det ikke er lovligt at råbe om falsk alarm. De kvinder, der ikke har råd til at betale bøden, må blive på hospitalet, indtil deres familie kan betale for dem.

Oplysningen om det urimelige bødesystem er kommet frem, efter Transparency International har undersøgt problemer med korruption i Zimbabwe. Undersøgelsen viser desuden, at 65 procent af befolkningen i landet mener, at sundhedsvæsnet er korrupt.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip