Verden Rundt

Restauranter vil opkalde retter efter politiske skandalesager

INDIEN: Restaurantgæster i Gujarat i den nordøstlige del af Indien kan måske se frem til at sætte tænderne i en »CWG-Sandwich« eller læske sig med en »Kul-gate milkshake,« hvis en foreløbig strid mellem regeringen og regionens restauranter udvikler sig.

Synes man ikke, at retterne lyder specielt appetitvækkende, er det også korrekt nok.

Navnene stammer fra politiske skandalesager i den siddende regering i delstaten, og det er Gujarat Rajya Hotel Federation, en brancheorganisation for regionens restauranter og hoteller, som med tiltaget ønsker at straffe regeringen for en ny beskatning, restauranterne er blevet pålagt. Formand for kongressen i byen har reageret med vrede og annonceret, at man vil straffe beværtninger, som gennemfører det annoncerede tiltag, med protester.

»Hvis der er er ansatte, som mister temperamentet, og restauranterne bliver plyndret, så er vi ikke ansvarlige,« lyder det.

Undercover-betjente anholder bøsser efter forældet lov i USA

USA: Amerikanske undercover-betjente i Louisiana har gennem flere år anholdt homoseksuelle mænd for at ville dyrke sex med hinanden, selvom den amerikanske Højesteret underkendte den konservative delstats ret til at dømme homoseksuelle for de lyster for ti år siden. Det skriver det amerikanske medie theadvocate.com.

18. juli blev en 65-årig mand kontaktet af en civil politimand i en park i området Banton Rouge. Her foreslog politimanden efter en tids samtale, om de ikke skulle finde sig et mere privat sted at hygge sig, men da de ankom til en nærliggende lejlighed, anholdte politimanden den 65-årige for »sædelighedsforbrydelser«.

Det er i alt sket mere end ti gange siden 2011.

Anklagemyndigheden i distriktet har hver gang nægtet rejse tiltale mod de anholdte, fordi den tidligere lov er kendt ugyldig. Politiet oplyser, at loven stadig er i lovkataloget i delstaten.

Rusland vil forbyde bandeord på nettet

RUSLAND: De skal vænne sig til at tale pænere til hinanden i Rusland. Formanden for det russiske udvalg for Familie, Kvinder og Børn har nemlig foreslået, at diskussioner på sociale medier, fora og andre websider skal kunne blokeres, hvis debatten er præget af bandeord og lignende. Det skriver det russiske medie, pravda.ru.

Forslaget kommer som en tilføjelse til lov om »Beskyttelse af børn mod informationer, som er skadelige for deres helbred og udvikling«, som blev vedtaget sidste år. Loven er tidligere blevet beskyldt for også at indskrænke ytringsfriheden for journalister og homoseksuelle. Dengang indførte man blokeringer af flere hjemmesider, og bøger, koncerter og tv-programmer er blevet udstyret med advarsler, hvis man kan forvente »skadelig sprogbrug.«

Forslaget skal debatteres 30. juli.

Dagens Gossip