Verden Rundt

Firemeter lang pyton overrasker mand i haveskur

USA: En mand fra det sydlige Florida fik sig noget af et chok, da han var ved at rydde op i sit haveskur. Blandt skovle og krukker lå nemlig en firemeterlang burmesisk albinopyton. Det skriver The Telegraph.

Manden og hans ven var ved at fjerne en masse ting fra skuret, da den 45 kilo tunge slange kom snoende ud under nogle opbevaringskasser.

Politi og brandvæsen blev tilkaldt, og slangen blev fjernet.

I skuret blev der efterfølgende fundet skeletrester, som menes at tilhøre skurejerens katte, der havde været savnet et stykke tid.

BNB

Fuld advokat møder op til forkert retsmøde

USA: Nogle advokater har svært ved at relatere sig til de lovovertrædere, de repræsenterer. Det gælder dog tilsyneladende ikke amerikanske John Wayne Higgins.

Ifølge The Huffington Post dukkede den 69-årige advokat, der har specialiseret sig i alkohollovgivning, uanmeldt op i landsdommer Julie Altwies retssal og begyndte at snakke løs.

Efter nogen tid fik dommeren nok og tilkaldte en vagt, som smed ham ud.

Det viste sig, at Higgins skulle være mødt til et grundlovsforhør på en anden etage i bygningen, men altså var gået forkert.

Hans promille blev efterfølgende målt til 0,8.

BNB

Dinosaurerne var skabt til at flyve

Længe før dinosaurerne begyndte at flyve, var deres hjerner allerede klar. Det skriver NBC News.

Et spritnyt studie, der netop er blevet udgivet i det videnskabelige tidsskrift ’Nature viser, at selv de dinosaurer, der ikke var i stand til at flyve, havde hjernekapaciteten til at navigere i luften.

Det viser røntgen-skanninger af kraniet fra den tidligst kendte fugl, Archaeopteryx, som forskerholdet fra the American Museum of Natural History i New York undersøgte.

Ved hjælp af skanningerne var forskerne i stand til at rekonstruere 3D-modeller af kranierne og sammenligne dem.

Her fandt de ud af, at selv de dinosaurer, der ikke kunne flyve, havde hjerner i samme størrelse eller større end Archaeopteryx.

»Den samme neurologiske kapacitet, som Archaeopteryx har, er også hos de her ikke-flyvende dinosaurer,« siger Amy Balanoff, der har stået bag forskningen, til NBC News.BNB

Dagens Gossip