Verden Rundt

Nybagt mor sælger amning til homoseksuelle par

FRANKRIG: I en annonce tilbyder en 29-årig nybagt mor og sygeplejerske fra Frankrig amme-service til mandlige homoseksuelle par for 100 euro, svarende til omkring 745 danske kroner, om dagen. Det skriver metro.co.uk.

Den usædvanlige annonce er blevet indrykket af »cecilia232« på hjemmesiden e-lou.com, som bekræfter, at annoncen er ægte.

I annoncen reklamerer den nybagte mor med, at hun er »en ung mor med et perfekt helbred, uddannet sygeplejerske, 29 år«, og at hun »udlejer sine bryster til at made spædbørn med mælk«.

Hun lover op til ti amninger per dag og bor i nærheden af Paris.

Sproget i bøger viser udviklingen i selvoptagethed

STORBRITANNIEN/USA: Sproget i nyere bøger afslører, hvordan samfundet er blevet mere materialistisk og egoistisk i de seneste 200 år, viser ny forskning ifølge den britiske avis, The Telegraph.

Analysen, som er foretaget af en amerikansk forsker, har taget udgangspunkt ikke færre end halvanden million amerikanske og britiske bøger, som er udgivet i perioden 1800 til 2000. Brugen af ord som »vælge« og »få« er steget i perioden, mens brugen af ord som »pligt« og »give« er faldet. Samtidig er moderne mennesker tilsyneladende mere i kontakt med deres følelser, da ordet »føler« også er steget.

Psykologerne bag forskningen konkluderer, at udviklingen viser, at samfundet i såvel USA som i Storbritannien er blevet mere egoistisk.

»Den i øjeblikket meget omdiskuterede stigning af individualisering er ikke noget, som er ny, men som er foregået igennem de sidste århundreder, fordi vi er gået fra et overvejende bonde- og lavteknologisk samfund til et urbant og højteknologisk samfund,« siger Patricia Greenfield, psykolog og professor ved University of California i Los Angeles, til The Telegraph.

Museumsgæst knækker finger af 600 år gammel statue

ITALIEN: Regel nummer et på et museum plejer at være, at man ikke må røre værkerne, men det var en 55-årig amerikansk turist tilsyneladende ikke helt klar over. Han risikerer nu at blive retsforfulgt, fordi han knækkede en finger af en statue i Firenze i Italien, skriver avisen Corriere Fiorentino ifølge NBC.

Det skete på museet Museo dell’Opera del Duomo, og den 55-årige gæst skulle efter sigende have holdt sin hånd mod statuens udstrakte hånd - en statue af Jomfru Maria, som blev lavet af Giovanni d’Ambrogio i 1400-tallet. Det resulterede i, at fingeren knækkede af med et højt knæk, og selv om amerikaneren undskyldte, risikerer han nu en meget stor bøde.

»I en globaliseret verden som vores er de fundamentale regler for museumsbesøg blevet glemt,« siger Timothy Verdun, museumsdirektør, til flere medier.

Det er imidlertid ikke første gang, at lillefingeren på Jomfru Maria på museet i Firenze er faldet af, og den nyligt knækkede finger var således resultatet af en reparation fra tidligere, oplyser firenzetoday.it.

BNB

 

Dagens Gossip