Verden Rundt

Far og søn fundet efter 40 år

VIETNAM: En far og hans søn er fundet i en skov i det centrale Vietnam, 40 år efter at de sporløst forsvandt, beretter vietnamesiske medier ifølge Jyllands-Posten.

Den 82-årige vietnamesiske mand og hans halvt så gamle søn flygtede efter sigende i 1973 fra en bombe, der var eksploderet i familiens hjem under Vietnamkrigen.

Faderen Ho Van Thanh og sønnen Ho Van Lang blev fundet ved et tilfælde, da to landsbyboer ledte efter brænde i skoven. De kontaktede straks myndighederne, så de kunne komme og hente den lille familie efter fire årtier uden nogen som helst kontakt med omverdenen. Faren og hans søn har overlevet ved at dyrke grøntsager og jagte dyr. Den 82-årige var i stand til at kommunikere på et minoritetssprog, men sønnen havde ikke meget sprog.

Australsk mand lærer mus at skateboarde

AUSTRALIEN: Den australske mand Shane Willmott har tidligere brugt op mod ti år på at lære mus at surfe, skriver Huffington Post. Nu har han imidlertid besluttet, at det var på tide, at han fik trænet sine mus at stå på skateboard også. Det skyldes ifølge den kreative mand, at det er for koldt at tage musene med på stranden om vinteren.

»De elsker det,« siger han og fortsætter:

»Mus er bygget til at surfe og stå på skateboard. De har et meget lavt tyngdepunkt, som gør, at de har svært ved at falde af. Og når det så sker, så skynder de sig op igen,« siger Willmott.

Hvad den næste disciplin bliver for musene, melder historien ikke noget om, men mon ikke den populære herre har flere tricks i ærmet.

Maskot fyret for ikke at være fed nok

STORBRITANNIEN: Den engelske fodboldklub Bradford Citys mandlige maskot fik forleden stukket en usædvanlig fyreseddel i hånden, da han fik at vide, at han ikke længere var tyk nok. Det skriver Daily Mail. Lenny Berry har ellers været klubbens trofaste bowlerhat-bærende maskot i næsten 20 år. Men 1. divisionsklubbens ledelse mente ikke længere, at han passede ind i konceptet, efter at han havde tabt sig lidt over seks kilo på grund af sukkersyge. Lenny Barry siger, at han er fuldstændig ulykkelig over ledelsens beslutning, men at det ikke vil ændre på hans »love« for klubben.

»Jeg vil altid være gul og rød,« siger den tidligere maskot med henvisning til klubbens farver.

Kunstner laver 12 retters menu på dåse

USA: En amerikansk kunstner og designstuderende ved navn Chris Godfrey har lavet en bemærkelsesværdig menu. Han har proppet en 12 retters menu ind i en almindelig konservesdåse. Han kalder kunstværket »All in One« som er en kritik af måden, man producerer fødevarer på, skriver The Telegraph.

I stedet for at få de mange retter en ad gangen vil retter som ravioli, ribeye og løgsuppe være presset sammen som en protest mod måden, man producerer fødevarer.

»Det er en del af min afhandling og forskning i forbrugeradfærd og måden, hvorpå store selskaber arbejder og ofte formindsker produktet. Fødevarerne mister sin integritet,« siger den 24-årige Chris Godfrey ifølge The Telegraph.

Han afviser imidlertid selv at tage for sig af retterne.

»Jeg er ret kræsen,« lyder det fra Godfrey.

 

Dagens Gossip