Verden Rundt

Hun ville tjekke, om tasken indeholdt nogle papirer, der kunne identificere ejermanden, da hun fandt de mange kontanter.

»Det var tusindkronsedler, femhundredekronsedler og andre sedler, som var snøret sammen med en strik og pakket ind i plastik,« fortæller den 17-årige til vg.no.

Fundet blev gjort onsdag eftermiddag i toget på vej mellem de to byer Ski og Vestby. Den 17-årige opførte sig som en rent dydsmønster og kontaktede efterfølgende politiet. Ved hjælp af et pas, som lå i tasken, kunne politiet opspore ejeren af såvel taske som penge.

»Der er ikke noget mistænkeligt forhold bag de mange penge. Alt er i skønneste orden,« siger vagthavende hos politiet til vg.no. Vagthavende fortæller, at det kan komme på tale med en findeløn til den 17-årige.

BNB

Tyve efterlod fodspor i sneen

USA: Tre amerikanske tyve begik den klassiske fejl, da de forleden var på tyvetogt i Riverton i staten Wyoming. De tre tyve havde under et indbrud stjålet et samurai-sværd, men de tre mænds kløgt var ikke præget af megen samurai-visdom. Ifølge San Francisco Cronicle kunne politiet let finde frem til tyvene, som efterlod sig et fint fodspor i sneen.

Politiet fandt de tre mænd, der alle er i 20erne, sammen med en del andre stjålne varer, herunder en del sværd. Politiet fandt også marijuana på stedet. De tre mænd blev anholdt og sigtes nu for tyveri og overtrædelse af narko-loven.

BNB

Tarantino-film for meget for den kinesiske filmcensur

KINA: Kinesiske biografer har aflyst alle forestillinger med Quentin Tarantinos nye film »Django Unchained«, netop som filmen har haft premiere i Kina. Filmen var ellers blevet frigivet af filmcensuren, men kort tid efter blev filmen alligevel taget af plakaten i kinesiske biografer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Iagttagere gætter på, at det er en nøgenscene i filmen, der har været for meget for de kinesiske myndigheder. Det kan også være temaet i filmen - de undertrykte, der rejser sig mod overmagten - der kan være årsagen til den pludselige tilbagetrækning.

En kinesisk blogger fortæller ifølge nyhedsbureauet AFP, at han nåede at se ét minut af filmen, før filmforevisningen blev afbrudt. Filmen overlevede ifølge AFP den første kinesiske censurering med kun få ændringer af filmen til følge, blandt andet blev nogle »splatter-scener« klippet ud, og blod blev farvet mørkere.

Selv om filmen nu ikke længere vises i kinesiske biografer, har mange fans alligevel fået fat på originaludgaven, da filmpirateri trives i stor stil i Kina.

Dagens Gossip