Verden Rundt

Hvem ville du redde - hunden eller turisten?

USA: En stor lastbil kører med høj fart direkte mod en hund og et menneske. Hvem redder du?

Ifølge en undersøgelse fra George Regents University kommer det for de fleste amerikaneres vedkommende an på, hvem både hunden og mennesket er. Det skriver upi.com.

Hvis personen er et tæt familiemedlem eller en nær ven, vælger langt de fleste at redde personen, men hvis valget står mellem at redde deres egen hund eller et fremmed menneske eller fjernt familiemedlem, begynder billedet at ændre sig.

40 procent af undersøgelsens 500 respondenter svarer således, at de ville redde deres kæledyr frem for en udenlandsk turist, og blandt kvinder er det hele 46 procent, der vælger hunden over turisten.

Amerikanere er således blandt de folkefærd, der er allergladest for kæledyr. Ifølge upi.com har næsten tre fjerdedelen af alle amerikanske husstande et kæledyr. Hvis man ikke tæller fisk med, svarer det til 218 millioner kæledyr.

BNB

103-årig bliver verdens ældste faldskærmsudspringer

BRASILIEN: En 103 år gammel kvinde har sat rekorden som verdens ældste faldskærmsudspringer, efter at hun lørdag sprang ud med faldskærm for tredje gang. Det skriver det russiske nyhedsbureau, ITAR-Tass.

Brasilianske Aida Mendes sprang ud nær Itaipu-dæmningen på grænsen mellem Brasilien og Paraguay, og det var hendes andet udspring efter at have rundet 100 år.

Mendes sprang sammen med en instruktør og en kameramand fra næsten tre kilometers højde, og springet varede seks minutter.

»Du er nødt til at have mod i livet, mod kan altid bruges,« sagde Aida Mendes ifølge ITAR-Tass, efter at hun landede.

BNB

Stjal mønter for millioner

USA: En 58-årig mand, der i en årrække har arbejdet med at reparere parkeringsautomater i byen Buffalo i den amerikanske delstat New York, har ifølge amerikanske medier fået to et halvt års fængsel for at stjæle småmønter fra byens parkeringsautomater.

Men selv om mønterne var små, løb tyveriet op i mere end 210.000 dollar, knap 1,2 millioner kroner, i løbet af de otte år, tyverierne stod på.

Den 58-årige mand havde således fikset en del af automaterne, så de mønter, der blev proppet i, aldrig røg helt ned i bunden, og han havde derfor mulighed for at fiske dem op til sig selv.

Politiet fandt således 47.000 dollar i kontanter og småmønter hjemme hos manden, efter at han blev anholdt. Manden siger selv, at han begyndte at stjæle mønterne, efter at han i 2003 fik en kronisk sygdom og derfor frygtede, at han ikke ville kunne sørge for sin kone og to døtre. Desuden var han begyndt at gå på kasino og blevet afhængig af at spille.

Tyveriet blev opdaget, da byens nye, digitale parkeringsautomater viste sig at indbringe langt flere penge end de gammeldags, møntspisende automater.

BNB

Dagens Gossip